Agatha Fibermood

 • Geplaatst op
 • Door Nienke Niesink
 • 3
Agatha Fibermood

WOW! Wát een prachtig resultaat ....... de combinatie van patroon en stof (en niet te vergeten Nienke) is geweldig. Hier is 1+1 echt 3!

   

 

De winkel van De Lappenkraam is eigenlijk ver bij ons huis vandaan, maar toen mijn man graag naar een motorwinkel in Tilburg wilde wist ik een deal te sluiten om er een dagje uit van te maken! Voor hem naar de motorwinkel, voor mij naar De Lappenrkraam! Inmiddels ken ik Morena een beetje dus ik heb haar een berichtje gestuurd en we werden met een taartje ontvangen!

Wat een enorm gezellige ochtend hebben we weer gehad! In de winkel had ze echt geweldig mooie stoffen liggen en stiekem mocht ik achter al naar de nieuwe collectie kijken! Ohhh wat een feest weer!! Mooie kleuren en veel doorlopers eigenlijk. Wat ik daarmee bedoel is dat de kleuren van nu, vooral natuurtinten, ook in het najaar blijven doorlopen en daarom de stoffen van nu (waarvan sommige ook in de sale) ook goed nog voor het najaar te gebruiken zijn!

Een heerlijk luchtig stofje, die heel mooi zwierig valt. Heel goed kan voor het najaar maar ook voor nu nog!

 

   

 

Voor in de auto naar Tilburg had ik wat tijdschriften meegenomen om door te bladeren. Toen was mijn oog al op een paar mooie kledingstukken gevallen. In combinatie met deze stof wist ik gelijk dat ik de Agatha uit de Fibremood wilde maken.  

Ik wist namelijk zeker dat de rok heel mooi zwierig zou vallen en dat de stof uitermate geschikt is om te rimpelen.

 

   

 

Omdat het stofje zo mooi valt, bedacht ik dat ik de mouwen met een rolzoompje wilde afwerken. Dit is dan nog leuker, hij valt dan nog mooier golvend/zwierend. Een enkele zoom zou minder mooi zijn omdat je bij een wijde mouw ook vaak de binnenkant ziet. Bij een dubbele zoom (dus twee keer omgeslagen) wordt de stof een stuk zwaarder en in dit geval zou het de “zwier” uit de mouw halen.

Zelf ben ik altijd van alles in dezelfde stijl afwerken bij één kledingstuk. Dus wanneer ik een rolzoom voor de mouw gebruik moet ik ook de onderkant rolzoomen. (een tik ofzo, hihi)

   

 

Wat grappig is, is dat ik eigenlijk nooit de kleding draag voordat de blog uit is of de foto’s zijn gemaakt. Echter wist ik dat we zondags foto’s gingen maken dus dacht s ’morgens, joh ik trek hem alvast aan, scheelt me weer omkleden. De jurk is ook niet meer uitgegaan, ook maandag heb ik hem gedragen naar het werk. Dit leverde zeer leuke complimenten kreeg op,  vooral over de kleuren van de stof!

 

   

 

Dit patroon viel keurig op maat, één van de eerste keren dat ik niks hoefde aan te passen qua maat. Negen van de tien keer pas ik wel wat aan, vooral als ik het nauw aansluitend wil hebben. Maar dit ging echt perfect!
Het enige dat ik heb aangepast is dat ik het midden iets verder over elkaar heb gelegd dan eigenlijk hoort. Het middenstuk hoort namelijk tegen elkaar aan te komen in plaats van over elkaar heen. Maar ik hou niet van teveel inkijk en door het rimpelen en de rek in de stof had ik genoeg speling om hem toch iets over elkaar heen te leggen. Op deze manier hoef je er niet altijd een zichtbaar hemdje onderaan.

 

   

 

Wat vinden jullie van het resultaat? Ook van dit projectje (ondanks dat hij vrij makkelijk was) heb ik op mijn instagramacount weer filmpjes geplaatst. Die vind je op mijn profielpagina onder highligts; “De Lappenkraam”. De twee nieuwste blogs voor de Lappenkraam staan hier altijd in. www.instagram.com/nie_nie_sewing.

Reacties

 1. Nienke Roelofs Nienke Roelofs

  Hi! Het patroon staat in de fibremood, ook los te downloaden op hun site.

  En je hoeft geen extra stof te gebruiken voor het middenstuk

 2. Piekie Spakman Piekie Spakman

  Heel mooi wil die ook nog maken hoef je dan geen exta stof voor de midden stuk gebruiken lieve gr Piekie

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.