Confetti!!!

  • Geplaatst op
  • Door Lilian Blanken
  • 4
Confetti!!!

Lilian, beter bekend als handmade_by_Lil, is een nieuwe blogger op de site van De Lappenkraam. Zij ging de uitdaging aan om deel te nemen aan een linkparty van @Fibre Mood. Met deze feestelijke jurk van Punta di Roma als resultaat.

Wat een feestelijk stofje vond ik bij de lappenkraam! De stof heet Punta Confetti. Voor mij een perfect feestelijk stofje om mijn eerste blog voor de Lappenkraam af te trappen. 

 

   

 

Eerst maar eens een introductie: Mijn naam is Lilian Blanken, sinds 6 jaar fanatiek hobby-naaister en ik word door vrienden en bekenden altijd LiL genoemd. Zo is handmade_by_LiL ontstaan waarmee ik graag mijn maaksels en enthousiasme voor zelfmaakmode deel. Wat mij betreft is er niks zo leuk als van een lapje iets creëren wat je zelf trots kan dragen!  

 

   

 

En met dit lapje was dat weer een feest. Punta di roma is één van mijn favoriete stofsoorten; het zit lekker warm, kleedt mooi af en heeft vaak een fijne stretch. Daarnaast is het ook nog eens een fijne stof om mee te werken; lekker stabiel onder de machine, en mocht je een foutje maken dan is het makkelijk uit te halen, ook niet onbelangrijk.

Op de website vond ik een stapel mooie punta’s; mooie effen kleuren, maar ook schitterende (herfst)prints. Kiezen was weer eens moeilijk! 

 

   

 

Als patroon koos ik voor een feestelijk jurkje uit de laatste Fibremood. Niet alleen vond ik het een mooie lijn hebben, maar ik was ook erg nieuwsgierig naar de mouw-inzet. In de huidige herfstmode zie je veel verschillende ‘statement-sleeves’. Bijvoorbeeld veel pofmouwen of andere bijzonderheden. Iets wat mij als hobby-naaister meteen nieuwsgierig maakt naar hoe dit in elkaar zit. Met dit patroon kon ik mijn hart ophalen; zoiets had ik nog nooit eerder gedaan! 

 

   

 

Eerst de voor- en achterpanden in elkaar. Hierbij heb ik de naden dubbel doorgestikt. Niet alleen  geeft dat een extra effect aan de naden, maar het zorgt er ook nog eens voor dat de naadwaarde aan de binnenkant heel mooi weggewerkt wordt. Daarna de bijzondere mouwen: Ik moest echt weer even het blad erbij pakken en stap voor stap lezen wat er gedaan moest worden. Even voelde ik me weer die beginnende naaister van 5 jaar geleden die iedere zin moest spellen om te zien wat er moest gebeuren. Bij het aanzetten van de mouwpartij was ik het spoor bijster en heb ik het blad maar aan de kant gegooid en op eigen gevoel afgegaan. Volgens mij heb ik het compleet anders gedaan als Fibremood instrueerde, maar whatever works nietwaar? 

 

   

 

Pas bij de laatste pasbeurt kwam ik erachter dat het rokje wel erg kort is. Oeps toch echt vergeten de lengte te meten vooraf. Nu knip ik standaard al 6 cm zoom aan, maar dat was deze keer echt niet genoeg. Ik heb wat gesmokkeld met een ieniminie zoom en nu kan het net naar een feestje toch? Gelukkig was het jurkje daar ook precies voor bedoeld!   

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.