De groene engel

  • Geplaatst op
  • Door Nienke Niesink
  • 2
De groene engel

Nienke daagde zichzelf enorm uit door te kiezen voor verschillende materialen zoals satijn en kant. Niet de makkelijkste stofjes om mee te werken maar het resultaat mag er zijn! (let vooral op de matching shoes)

Hoewel ik een enorme hekel heb aan kerst en alles eromheen, dacht ik dit jaar eens lekker uit te pakken! Aangezien we dit jaar al veel minder gelegenheden hebben gehad om ons lekker op te doffen, althans ik heb dat niet gedaan. Vond ik dat ik mij kon/mocht verschuilen achter “kerst”. *grinnik.

 

   

 

Eigenlijk kocht ik de knipmode van november omdat ik de jurk van Janice heel leuk vond, een beetje een retro jurk. (past natuurlijk helemaal in mijn straatje) Maar toen ik op de site van de lappenkraam ging kijken en de enorm mooie kanten stof zag, was ik verliefd en viel mijn oog op een andere jurk in dezelfde knip.

Ik riep even de hulp van mijn juf in om mee te denken in combinerende stoffen. Omdat ik dat glanzende effect erg leuk vindt maar ook heel graag een enorme rok eronder wilde.

 

   

 

Ik belde met Morena om de stoffen via de videobellen te kunnen bekijken en we maakte de keuze dat dit enorm mooi bij elkaar zou passen. De satijn had ze niet op voorraad maar vond mijn idee zo leuk dat ze hem voor mij inkocht.
Van de crêpe en satijn bestelde ik voor de zekerheid iets extra’s, zodat als ik het bovenlijfje uit beide stoffen kon maken en kijken wat ik het meest stevige en mooie vond.

   

 

Ik daagde mezelf enorm uit met dit project, een hoge moeilijkheidsgraad en voegde daarnaast nog wat extra uitdaging toe door stoffen te kiezen waar ik nog niet eerder mee gewerkt had (deze satijn en kant). Daarnaast bedacht ik dus zelf ook nog even wat extra’s in lagen toe te voegen zodat ik een hele pompeuze rok kreeg.

 

   

 

Voor het eerst sinds tijden moest ik weer echt het boekje/het stappenplan volgen omdat het een uitdaging was het bovenlijfje met veel losse delen in elkaar te krijgen, alles gevoerd.
De mouwen waren vrij simpel, gewoon een gerimpelde mouw. Het kant kan je op een normale manier verwerken, zoals je gewoon ook naait. (ik was bang dat er gaten in zouden vallen, *grinnik, maar dat is niet het geval hoor..)

De manchet van de mouw werkte ik af met satijn, hetzelfde stofje waar ik uiteindelijk het bovenstuk in maakte. Ik begon hiermee (omdat ik het glanzende het mooiste vond) en dit bleek direct goed te zijn.

Van de overige crêpe wil ik nog een body maken, deze kan je binnenkort op mijn Instagram vinden. www.instagram.com/nie_nie_sewing

 

   

 

De opening van het bovenlijfje heb ik met koordelastiek verwerkt, zodat hij mooi om je rug valt en het geen gapend gat wordt. Ook dit had ik nog nooit eerder gedaan! Maar dat ga ik zeker onthouden, want ik heb wel eens eerder een projectje gehad waarbij dit veel mooier had gestaan!

 

   

 

 

En dan de rok, iets wat ik echt te gek vindt geworden, wat gaaf! Zoals mijn moeder zei; jeetje dit lijkt je trouwjurk wel, althans hetzelfde idee met de rok. (Dat klopt! Deze kleur vind ik echter wel mooier dan mijn trouwjurk, sstttt)
Ik maakte de rok uit drie lagen, de crêpe gebruikte ik als onderste laag voor de stevigheid, daarna de satijnen stof (die eigenlijk alleen bedoeld was als voering maar door de enorm mooie kwaliteit als basisstof is gebruikt). Tevens zou het glimmende een mooi effect geven onder de kanten stof.
Als toplaag (extra laag) heb ik de kant toegevoegd. Om dit mooi af te werken en mooie plooien te krijgen heb ik die eerst (helemaal met de hand, pfff) op de satijnenrok geregen zodat dit als het ware samen 1 laag werd. Hier vouwde/naaide ik de plooien samen in. Bij de crêpe laag deed ik dit apart.

 

   

 

Uiteindelijk denk ik dat het goed is dat ik de satijnen niet rekbare stof heb gebruikt als bovenstuk, want de rok is vrij zwaar geworden. Als ik hier de rekbare crêpe voor had gebruikt was het hele model uit het bovenstukje getrokken.

 

Nu wil ik niet arrogant klinken, maar wat ben ik trots op mezelf! Ik heb mezelf aan alle kanten uitgedaagd en ik vind hem echt ontzettend tof geworden. Voor mij is dit een next level sewing project geworden en ik ben er mega blij mee! Dankjewel Morena voor de inspiratie en het meedenken met stofkeuze!

 

En hier nog wat sfeer foto’s voor de liefhebbers! Ik heb bewust gekozen dit keer geen drukke of bijzondere achtergrond te gebruiken omdat deze jurk gewoon even uit de foto moest knallen!!

 

Kijk voor mijn hele sewingjourney (in vorm van foto’s en video’s) de highlights op mijn Instagram profiel, www.instagram.com/nie_nie_sewing

   

 

   

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »