Bye bye 2020

 • Geplaatst op
 • Door Morena de Rooij
 • 8
Bye bye 2020

Wat een raar jaar hebben we met elkaar meegemaakt; voor de meeste mensen zal 2020 de geschiedenisboeken in gaan als het jaar van de Corona-pandemie, van complete en tijdelijke lockdowns en testresultaten. De wereld is veranderd en het gebeurde in een sneltreinvaart.

 

 

   

 

Voor De Lappenkraam was het niet anders; op 1 januari 2020 namen we een stoffenzaak over en niet lang daarna openden we onze webshop. Gemotiveerd tot op het bot begonnen we aan onze missie: iedereen enthousiast maken voor zelfmaakmode op markten en beurzen, in de winkel en webshop.

Hoe anders liep het, zowel persoonlijk als zakelijk. De moeder van Morena kwam te overlijden aan Corona en we besloten de winkel 6 weken dicht te doen, onder de indruk van wat het allemaal teweeg bracht. En het werd het snel nóg minder rooskleurig: door de lockdown konden we geen beurzen (Stoffencircus en Stoffenbeurs) bezoeken en ook werd de toegang tot de weekmarkten ontzegd.

 

   

 

Gelukkig begon de webshop, ons prille nieuwe winkeltje, een beetje bekendheid te krijgen en konden we klanten online helpen. Lappen Logica (onze besloten groep op Facebook) werd opgericht en in april is de eerste online veiling geboren, wat een ongelooflijk plezier heeft dat ons, maar zeker ook onze klanten, gebracht! We kregen lieve bedankjes en leuke feedback en dat motiveerde ons om nog meer nieuwe dingen te bedenken zoals de maandelijkse Loodsverkoop (op de 1e zaterdag van de maand). Steeds hielden we onze visie in het oog: "we willen ons onderscheiden door persoonlijk contact, óók online!"

 

 

 

En doordat we ons gezicht meer online lieten zien kwamen we in contact met blogsters (heel eerlijk: we wisten niet dat het bestond en wat het was hihi). Eerst met Nienke, daarna met Lilian en Marlies en ook Christine wilde graag aansluiten als 50-plusser (zie je niks van). En dan onze lieve, kleine, vertederende, harten-brekende Jonas….. wat een ongelooflijk plezier hebben we van zijn verhaaltjes. Alle bloggers  hebben we in levende lijve in onze winkel mogen ontvangen, we onderhouden een warme band met deze toppers.

 

   

 

En dan mag je aan het einde van dit jaar  5 fantastische verhalen plaatsen  in een Kerstspecial (een must-read voor degenen die ze nog niet gelezen hebben). Een serie verhalen die positiviteit, vakbekwaamheid, creativiteit en enthousiasme uitstralen, waar wij (en hopelijk jullie ook) door gemotiveerd werden om door te gaan op de ingeslagen weg! Als wij moesten kiezen zou er geen uitslag zijn; we vinden ze alle vijf prachtig.

 

   

 

 

 

En natuuuuurlijk gaan we door! De eerste stofjes van de voorjaarscollectie beginnen binnen te druppelen, stuk voor stuk prachtig. En we hebben ook een primeur te melden: vanaf de eerstvolgende editie van Fiber Mood gaan wij exact dezelfde stofjes verkopen als gebruikt in het tijdschrift, we worden “golden” partner (zowel online als offline)

 

   

 

De neuzen staan vooruit, we hebben zin  in het nieuwe seizoen, we kijken uit naar de creaties van nieniesewing,  handmade_by_lil, madebyliesl, stienmakes en create_by Jonas en natuurlijk naar de prachtige creaties van onze klanten op de Facebook-groep van Lappen Logica. Nog heel eventjes volhouden in deze 2e lockdown, wij kijken met vertrouwen naar het voorjaar...

 

Wij bedanken onze online én offline klanten voor hun klandizie en wensen jullie fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en creatief 2021.

Veel liefs
Rob, Morena en team

En een speciale Kerstgroet van onze Blog-toppers:

 

 

Reacties

 1. Ine Uiterwijk Ine Uiterwijk

  Wat fijn voor jullie en natuurlijk voor ons dat de online verkoop zo’n succes is in deze tijd waarin geen winkels en weekmarkten open zijn. Het liefst koop ik stoffen op de markt zodat ik de kleur goed kan bekijken en er even aan kan voelen. Dit is nu niet mogelijk en ik moet zeggen dat ik blij verrast was met mijn online aankoop en niet te vergeten met de mysteriebox. Fijne feestdagen en hopelijk tot gauw op de markt in Maastricht

 2. Nienke niesink (nie nie sewing) Nienke niesink (nie nie sewing)

  Wauw, wat een mooie afsluitende blog van een ontzettend bewogen jaar voor jullie! Ik ben enorm dankbaar dat ik jullie heb leren kennen en heb enorm veel plezier beleefd aan het bloggen voor jullie! Jullie zijn een grote inspiratiebron met jullie aanstekelijke enthousiasme!
  Dank jullie

 3. Ute Wijler Ute Wijler

  Lieve Morena , Rob en team

  Thanks voor dit creatieve jaar . Samen met jullie door deze bizarre tijd . Op naar 2021

 4. Janny Janny

  Wat een veel bewogen jaar voor jullie! Maar aan veerkracht ontbreekt het niet bij jullie. Geweldig hoe jullie, nauwelijks in een jaar, een winkel en webshop hebben. En dan ook nogeens een besloten facebookgroep met een paar duizend volgers, waarop veilingen en leuke acties te vinden zijn.

 5. Petra Petra

  Hi lieve mensen van de Lappenkraam, ik had geen flauw idee dat jullie pas dit jaar zijn gestart met de winkel en online. Maar wat zijn jullie een aanwinst. Ik heb genoten van de veilingen en eerlijk gezegd wel iets te veel lapjes gekocht. Maar ach, stofjes verzamelen is ook een hobby. Fijne feestdagen en een goed 2021!

 6. Mildred Soetens de Man Mildred Soetens de Man

  Wat een aanwinst zijn jullie voor een hobbyist als ik ben. . Mooie stoffen, leuke veilingen en de Mysterybox.
  Mooi verhaal . Ik wens jullie een goed 2021. En dat jullie heel gezond blijven. We kijken uit naar een beetje normaal 2021 met markten en stoffenbeurzen. Gr Mildred .

 7. Carry Ramautarsing-de Maar Carry Ramautarsing-de Maar

  Op de diverse stoffenbeurzen hier in de regio heb ik in de loop der jaren heel wat mooie lappen gekocht. Dit jaar met veel plezier naar de veilingen gekeken en eea besteld. Er gaat echter niets boven om bij de marktkraam de stofjes te bekijken en te voelen en ik hoop dat het in 2021 weer mogelijk zal zijn en jullie weer volop aan de slag kunnen! Ik wens jullie team en familie fijne feestdagen en een vooral gezond Nieuwjaar!
  Veel groetjes, Carry Ramautarsing

 8. rebecca brekelmans-meijs rebecca brekelmans-meijs

  Leuke winkel, leuke mensen, ik hoop dat volgend jaar de markten en stoffenbeurzen weer open gaan. Het is inderdaad een raar jaar geweest, laten we hopen dat het volgend jaar anders wordt. Prettige kerstdagen en een gezonde en succesvol 2021. Rebecca Brekelmans.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »