Een lapje van de kraam

  • Geplaatst op
  • Door Liloan Blanken
  • 2
Een lapje van de kraam

Wist je dat De Lappenkraam te vinden is op Stoffenbeurzen van Stoffencircus en Stoffenbeurs? Lilian bezocht ons op de Stoffenbeurs in Amersfoort en ging meteen aan de slag! Als je wil weten waar we nog komen met de beurs, kun je dat vinden onder het kopje Agenda -> Stoffenbeurzen

Soms zijn er van die projecten die gewoon heerlijk van een leien dakje gaan. Waarbij gewoon alles lukt en je tornmesje nauwelijks uit de la hoeft te komen. Dit project was zo’n project; zo heerlijk als alles gewoon in 1 keer lukt vind je niet? Lekker ontspannen naaien en onder je handen een lapje in een mooi kledingstuk zien veranderen; het blijft iets moois en magisch!

Deze herfst zie je veel lange jurken in de winkels en in de mode; de meeste vind ik prachtig. Mooie kleuren, bloemen, botanische printen, soms een beetje vintage; maar in ieder geval elegant en vrouwelijk. De jurken vind ik over het algemeen veel te duur in de winkel. Tachtig euro ben je zo verder, ik prijs mezelf dan maar gelukkig dat ik mijn eigen kleding kan maken. Ik ging dus met een specifiek boodschappenlijstje naar de Stoffenbeurs in Amersfoort. Op zoek naar stof voor een chique, lange jurk. Het liefst niet een al te dure, maar wel soepel vallende stof. Nou dan ben je bij de Lappenkraam precies aan het goede adres. En het grappige is; dat je dan niet 80 euro kwijt bent, maar 18 euro!

Deze viscose (https://www.delappenkraam.nl/viscose-ruit-met-bloemen.html) heeft een pied de poule ruit in zwart wit als ondergrond en een mooie bloemenprint met onder andere oker geel en brique. De achterkant van de stof heeft dezelfde kleur. Voor dit patroon (de Charlotte jurk van Fibremood) vind ik dat wel belangrijk. Wanneer de stof een witte achterkant heeft zie je dat bij de volants, altijd wat zonde. Maar met een stof die aan 2 kanten kleur heeft valt dat niet op.

 

   

 

Hoewel dit een lange jurk is met een enorme volant is de jurk eigenlijk helemaal niet veel werk. De top wordt afgewerkt met een beleg, een paar mouwen en figuurnaden er in en de volant afwerken en rondom stikken. Zo simpel is het eigenlijk. En die volant werk je heel makkelijk af met een rolzoompje. Ik koos nog wel voor een andere afwerking van de mouwen. Het patroon geeft aan dat je deze gewoon kunt stikken. Maar ik heb een tunneltje gemaakt en daar een klein stukje elastiek in gedaan , zodat je een wat bollende aansluitende mouw krijgt. Vind ik zelf net iets chiquer staan bij zo’n jurk.

 

   

 

Ik draag de jurk met een half hoog laarsje, maar een sneakertje of stoere boot kan natuurlijk ook. Wordt ie net wat stoerder van. En ik zeg wel draag; maar eerst moet ik de jurk nog even missen. Deze jurk komt namelijk te hangen in de etalage van de Lappenkraam; dus mocht je in de buurt van Hilvarenbeek zijn, ga hem gerust eens bewonderen. Niet alleen mijn jurk komt daar te hangen maar ook de maaksels van enkele collega-blogsters. Samen maken we een prachtige etalage voor de #dressmywindow wedstrijd van Fibremood. Jullie mogen binnenkort stemmen op de mooiste etalage met fibremood maaksels. Zou natuurlijk supertof zijn als me met elkaar die prijs kunnen binnenslepen voor de Lappenkraam. Hou mijn Instagram (www.instagram.com/handmade_by_LiL) of de Lappen Logica groep op Facebook in de gaten dan laat ik jullie weten wanneer we de stemmen kunnen gebruiken en hoe dat werkt.

 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.