Een pak met bloemen

  • Geplaatst op
  • Door Stephanie van der Meer
  • 3
Een pak met bloemen

Stephanie heeft keileuk pak gemaakt van een bloemen-scuba

Toen ik een aantal weken geleden langs mocht komen bij de lappenkraam hebben wij hele mooie stoffen gezien. Ik was al snel verliefd op deze hele gave scuba. (

https://www.delappenkraam.nl/scuba-botanisch.html)

 

Al snel kwamen wij op het idee om er een pak van te maken.

 

In eerste instantie vond ik dat echt een geweldig leuk idee. Ik hou er namelijk van om jasjes te maken, maar uiteraard hoort bij een pak ook een mooie broek. Hier krijg ik alleen al snel de kriebels van. Een goede broek maken is toch echt wel een dingetje!

 

Daarom ben ik begonnen met het maken van het jasje. Deze heb ik helemaal in elkaar gezet met de naaimachine. Ik wilde hem daarna als nog voeren met een mooie rekbare voering.
Hiervoor heb ik het patroon uit de Naaitrends uit 2018 gebruikt.

Dit magazine kocht ik in onze vakantie in Duitsland. Ik probeer elke keer in een ander land iets mee te nemen, alleen wist ik niet dat dit magazine ook te koop was in Nederland.

 

Nadat ik het jasje in elkaar had gezet moest ik toch echt een keer gaan beginnen aan de broek. Voor de broek heb ik het patroon van de flared legging gebruikt uit de knipmode van Maart 2020

(https://knipmode.nl/shop/edities/knipmode-maart-2020/)

Hiervoor moest ik wel een aantal maten groter pakken. De scuba heeft namelijk niet zo veel rek als de tricot dat word voorgesteld voor dit patroon. !!!!Let hier dus even goed op!!!!

 

Doordat de stof niet al te veel rek heeft heb ik in de zijnaad een blinde rits gezet en de bovenkant van de broek afgewerkt met een beleg. Je kan ook kiezen voor een band of een rits aan de voorkant met een knoop. Het is maar net wat je zelf wilt.

 

De broek heb ik helemaal in elkaar gezet met de lockmachine. Daarna heb ik deze voor de zekerheid nog even door gestikt met de naaimachine.

 

De onderkant van de broek heb ik afgewerkt met de lockmachine en daarna een zoom gemaakt met de naaimachine.

 

De scuba is makkelijk te verwerken, omdat alles wat je geknipt hebt eigenlijk niet perse hoeft af te werken. Ook is de print echt heel mooi en helder en heeft hij de mooiste kleuren.

 

Tegenwoordig zijn botanische prints helemaal in de mode en tijdens mijn trip naar de stad ben ik niet zo een gaaf pak tegen gekomen als die van mij.


Wil je deze dus ook kan je hem heel makkelijk zelf maken. Je kan hiervoor kiezen om net als mij de legging van de Knipmode te gebruiken of een eigen patroon van een broek die je zelf hebt uitgekozen. Al vind je de print te heftig voor een heel pak kan je het altijd nog apart van elkaar dragen!

 

Neem dus snel een kijkje op de site van 'De Lappenkraam'  en bestel deze hele gave stof.

 

Zo heb jij ook deze zomer een unieke outfit.

 

Mocht je meer interesse hebben in alle projecten waar ik mee bezig ben. Neem dan gerust eens een kijkje op mijn instragram (https://www.instagram.com/stefjuhh89/ )

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen