Flora in spijker

  • Geplaatst op
  • Door Nienke Niesink
  • 1
Flora in spijker

Ook Nienke ging aan de slag voor de "Dress My Window" Campagne van FibreMood. Met deze toffe spijkerjurk als resultaat. Spoileralert: bevat een heuse blooper!

 

 

Samen met Christine en Lilian doe ik mee aan #dressmywindow bij de Lappenkraam, een wedstrijd georganiseerd door Fibremood.
Aangezien ik net de Flora in kunstleder had gemaakt en helemaal fan raakte van dit patroon wilde ik hem ook graag nog in spijker maken. Maar ja, gewoon spijker is ook weer zo gewoon en je doet wel mee aan een wedstrijd…

 

   

 

Daarom koos ik deze spijkerstof met een mooie kant. (helaas uitverkocht, anders link?)  Iets dat de jurk net wat extra’s geeft en iets dat ik ook nog graag wilde uitproberen. Morena had mij dat al eens eerder gevraagd maar ik dacht; “niks voor mij”, toch moet ik haar weer gelijk geven. Het is maar net hoe je de stof en het patroon combineert, dat definieert de stijl!

Ik zeg vaak genoeg; “de stof kan alles maken en breken”, ook in deze kan ik dit weer bevestigen. De jurk werd totaal anders dan ik in de eerste instantie voor mij zag, hij werd minder stoer maar wel echt heel tof!
Bij de mouwen liet ik de manchetten weg, dit kan natuurlijk niet met kant. Ik plakte de twee patroondelen van de mouw aan elkaar waardoor ik nog meer 1 patroondeel zonder split overhield.

 

   

 

Over stoer gesproken, ik liet de zakken weg. Deze “stoerheid” van de robuuste zak op deze jurk vond ik geen combinatie. Maar het is nog wel een verhaal apart, ga maar zitten op de “lachstoel” en lees verder….haha

Bij mijn eerste jurk liet ik de zakken weg, puur omdat ik zo trots was op het doorstikken en ik te bang was de jurk te verpesten. Bij het inknippen van een pand blijf ik toch altijd 7 kleuren schijten en bij deze leder lag dat nog gevoeliger. Bij deze jurk durfde ik dit wel aan, ik nam hier de tijd voor, deed mijn aller aller best en had de zakken er supermooi inzitten! Ik helemaal trots (en opgelucht)… stuur ik laat in de avond naar deze reis een foto in onze groepsapp, waarbij ik trots mijn jurk laat zien (inmiddels af). Valt het me op de foto pas op dat ik de zakken verkeerd om heb zitten!!!          NEEEEEE….. Ze zitten verkeerd-om op het pand en ik moest mijn handen kruisen om ze erin te krijgen, echt een heel raar gezicht.

 

   

 

Dit was niet het enige dat ik bij deze jurk verkeerd om deed, ik presteerde het ook al de eerste keer het voor en achterpand van de rok te draaien! Echt zo’n projectje waarbij de wet van Murphy ter sprake kwam.

In de eerste instantie uit frustratie liet ik de zakken weg (gelukkig precies genoeg stof om nog een half pand te knippen). Ik dacht laat ik eerst de rok er maar eens aanmaken en dan als ik mijn geduld weer bij elkaar heb geraapt kan ik nog een poging doen. Maar eigenlijk vond ik het veel en veel mooier zonder zakken, het paste gewoon niet bij deze stof en de vibe die de jurk nu uitstraalt. Dus achteraf gezien, maar goed ook dat het fout ging!... hihi.

 

   

 

De wet van Murphy heeft het toch altijd over 3, of is dat de ezel?? Ik haalde de mouw 3 keer uit omdat ik de rimpels niet mooi vond. En tja, ik dacht ik ben toch al bezig met uithalen laat ik dan alles perfectioneren. Hij komt immers in de winkel te hangen, wat alles natuurlijk een stuk spannender maakt. *Grinnik. Ik blijf dat met rimpelen toch altijd lastig vinden, ik wil de beide kanten te veel gelijk aan elkaar hebben en rimpelen geeft hierin te veel “vrijheid”. Herkennen jullie dat?

 

   

 

Hier hangen ze dan, de jurk van Lilian en mij bracht ik persoonlijk bij de Lappenkraam langs, ik was er al zolang niet meer geweest. Even gezellig een bak koffie doen in de winkel met Morena en heel gezellig schoven er nog andere klanten aan! En ik nam nog een leuk stofje mee voor een volgende blog! Meer van mijn creaties zien? Check dan mijn instagram 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.