Fout is Goud!

  • Geplaatst op
  • Door Nienke Niesink
  • 0
Fout is Goud!

Nienke was meteen verliefd op de gekookte wol uit onze herfstcollectie en ging terug in de tijd met een heuse spencer (nu weer helemaal hip)!

Toen ik dit geweldige stofje bij De Lappenkraam zag, wist ik direct dat deze bestemd was voor een spencer. Deze had ik net gezien in het La Maison Victor Magazine, beiden verkrijgbaar bij De Lappenkraam. 

 

 

 

 

Toen ik in de eerste instantie de spencer in het tijdschrift van La Maison Victor zag moest ik eigenlijk heel hard lachen. Ik herinner mij nog dat ik als kind van 13 jaar op een schoolfoto sta met stekels, een wit (veel te groot) t-shirt en een zwarte spencer met een witte streep erdoor. Ik bespaar jullie deze foto ;) *grinnik.

Toen bedacht ik me dat het wel grappig was dat alle mode zich elke zoveel jaar herhaalt, we noemen het nu mode uit de jaren 60/70? Maar was het hiervoor ook niet al een ronde geweest? Als het nu ook elke keer weer blijft herhalen? We zeggen nu ook niet, het was 20 jaar terug, jaren 90? O jeetje! Al schrijvende van dit stukje tekst voel ik me ineens heel oud!

 

 

 

 

Ik lach mezelf altijd uit bij foto’s van vroeger, hoe kan je dit nu ooit gedragen hebben? Maarja, dat is het modebeeld van toen.. Zeer waarschijnlijk ga ik mezelf over een aantal jaren ook uitlachen om de kleding die ik nu draag. Maar om dit setje ga ik serieus helemaal kapot *grinnik. En gewoon omdat ik hem zo ontzettend cool vind, ik maak zo’n statement hiermee (althans voor mezelf). En waarom?? Omdat ik er altijd probeer uit te spatten met mijn kledingkeuzes! Ik doe alles graag net iets anders, door een andere stofkeuze te maken of een “Nienke draai” eraan te geven. Voor degene die mij al langer volgen zou dit niet de eerste keer zijn dat ze dit over mij lezen en weten ze wat ik hiermee bedoel!

 

   

 

 

Er kan natuurlijk heel gaaf een witte blouse aan, hiermee stijl je hem net wat “netter”. Maar deze had ik niet. Maar ik hou meer van de wat sportievere, stoute en stoere stijl die wel net dat randje “netjes” heeft. Daarom combineerde ik het met een heel simpel wit shirt, die wat mij betreft net wat langer had mogen zijn zodat hij er goed onderuit zou komen. (Beide dingen moet ik dus gaan maken, blouse en langer shirt. *grinnik)
Ik rolde de mouwtjes op, iets dat je nu ook vaak in het modebeeld ziet met wijdere shirts, I love it!

 

 

 

Naast mijn verhaal zou ik ook een stukje vertellen over het naaien *grinnik. Dit is een wollen stof, heerlijk warm, een klein beetje jeukte hij wel. Maar het is ook echt een stofje dat je niet bloot over je lijf draagt dus dat is geen probleem!

Bij blokjes moet je altijd goed letten op het doorlopen van de blokjes, in elk geval horizontaal! Dat is mij goed gelukt, hetgeen waar ik wat alerter op had kunnen zijn, is de stof te vouwen op een lijn, waardoor de punt van de V hals hier precies op zou uitkomen. Dit zou een leuker effect hebben opgeleverd en daarnaast weet ik zeker dat er opmerkingen gaan komen dat de V niet recht loopt, maar dit is echt gezichtsbedrog doordat ik dus geen streep op de middenlijn heb gehouden!
Ondanks dat ik een V hals altijd spannend vindt, puur vanwege het feit dat ik het nooit te ver durf in te knippen maar dat bij een V echt nodig is, wil je hem mooi krijgen. Ben ik echt super tevreden over dit resultaat want hij is goed gelukt! En zal ik hem met veel flair en plezier dragen!

 

 

 

Ik hoop dat jullie lezers ook zo enthousiast kunnen zijn als ik, dat je soms vanuit een onverwachte hoek een enorm leuk en stoer kledingstuk kan creëren. Wil je het op veilig spelen? Gebruik het stofje dan voor een heerlijke jas, mantel of warm vest model!.

 

Aanvulling voor de hele kritische naaisters onder ons; Ik had niet genoeg stof om de blokjes ook verticaal door te laten lopen. Een hele kritische naaister zou daar over vallen, die houdt namelijk ook de afstand tussen de blokjes aan en zorgt ervoor dat waar de naad komt, beide kanten van de stof samen een geheel blokje vormen. Wat het bij mij nu aan 1 kant een 1.5 blokje breedte is bij wijze van spreken. Dit is niet altijd geheel te voorkomen, dit gaat vooral goed bij rechte lijnen en wanneer je speling in het patroon hebt door plooien waardoor je precies de afstand tussen de blokjes uitrekent. In dit geval had ik dan sowieso dubbele stofbreedte moeten kiezen en ook liep de lijn niet helemaal recht maar met een kleine bolling om het grote effect te krijgen.
(Voor mijn examen heb ik dus een model getekend, uitgerekend op de breedte van de blokjes.. Wat een werk, pfff)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.