Gestreepte Feline

  • Geplaatst op
  • Door Nienke Niesink
  • 1
Gestreepte Feline

Als je te ver van elkaar woont om stofjes te komen scoren dan moet je wat anders verzinnen...... Video bellen! Nienke en Morena werden het weer heel snel eens over de stofkeuze met deze jurk als resultaat. Overigens is de stof óók heel geschikt voor een broek of jasje dus leef je vooral uit!

Een tijdje geleden ging ik online shoppen bij De Lappenkraam, de leukste (online ) stoffenwinkel van Nederland natuurlijk, *grinnik. Wist je trouwens dat ze ook een toffe "stenen winkel" hebben in Hilvarenbeek? Ik shopte niet via de website maar ik had de eer dat Morena mij de nieuwe stofjes alvast liet zien via video bellen! Dames… dan kan je je toch niet inhouden?? Jullie wel?

Ten tijde van dit telefoontje was ook net de La maison Victor uit, die ik dit keer echt supermooi vond! Ik ga sowieso 3 patronen maken uit deze editie! Ik ben begonnen bij de debardeur (zie mijn vorige blog), nu deze jurk en voor het najaar ga ik een leuke geblokte jas maken voor mijn dochter.

 

   

 

Een tijdje geleden begon ik al met naaien van dit jurkje, als leuk tussendoor projectje, hij was gemakkelijker genaaid dan ik verwacht had, maar dit had mede te maken met deze fijne stof kwaliteit. Hij valt soepel maar toch ook mooi stevig om de plooien op de schouder mooi te laten vallen.
Ik hou altijd erg van blokjes maar vond deze gestreepte stof ook helemaal de bom. Echt mijn kleuren, lekkere donkere natuurtinten. Heerlijk voor het najaar, passend bij deze jurk met lange mouw. (die ik omtoverde in 3/4de mouw, omdat ik dat leuker vond)

 

   

 

Op dit moment is wijd vallende kleding weer helemaal terug in de mode. Zelf vind ik dit echter niet heel erg flatteus, het maakt mij soms juist dikker doordat het wijd valt. Maar gelukkig mogen we overal een ceintuurtje omheen dragen! Eerlijk gezegd raak ik wel een beetje uitgekeken op die simpele ceintuurtjes die je gewoon van een stofstrook maakt en strikt, zo ook bij deze jurk.

Laatst maakte ik al eens een echter riem en nu besloot ik een hack toe te voegen om taille/model in het patroon te creëren. Ik wilde namelijk nog steeds het rimpelelastiek uitproberen dat je om je spoeltje draait.
Je hebt diverse soorten manieren van rimpelen, in de LMV (La Maison Victor) wordt vaak een elastiek in de naadwaarde gestikt waardoor het wat rimpelt. Je hebt rimpelelastiek dat je tussen stroken kan stikken die van een net wat andere structuur zijn en daardoor mooi valt. Maar je hebt ook “dun” rimpelelastiek of eigenlijk elastisch garen dat je op volledige spanning op je spoeltje rolt en hiermee naait.

 

 

 

Deze laatste had ik als enige nog niet uitgeprobeerd en vond het een leuke uitdaging nu wel te doen. Ik deed dit precies op het punt waarboven en onder aan elkaar gestikt werd. Dit deed ik dus achteraf, toen de delen aan elkaar zaten, stikte ik op spanning het rimpel elastiek rond de taille, 5 banen. Ik vond het wel moeilijker om recht te blijven naaien omdat je op spanning naait maar ik vond het effect echt wel heel tof! En het zit ook heerlijk, omdat het elastiek is past het alsnog over mijn hoofd en borsten.

Ik vond het hierdoor echter niet leuk de standaard mouw die bij het patroon hoorde te maken maar korte de mouwen in en naaide ook hier (onderaan) met rimpelelastiek zodat het rimpel effect terugkwam op meerdere plekken in het kledingstuk. Daar hou ik van, dat de technieken niet te veel worden in 1 kledingstuk maar juist 1 geheel vormen.

 

 

Ik vond ik mijn schoenenkist nog een mooi bijpassend paar hoge laarzen, wie wat bewaard heeft wat he?! Want ook hoge laarzen zie je weer terugkomen in het modebeeld 2021/2022.

Zelf ben ik erg blij met dit setje en vindt deze jurk zeker voor herhaling vatbaar, dat wil zeggen ik gooi het patroon nog niet weg maar heb hem nog op het stapeltje bewaren neergelegd *grinnik.

 

Wat vinden jullie?

 

Wil je meer van mijn creaties zien, volg mij dan op www.instagram.com/nie_nie_sewing. Maandelijks lanceer ik op deze website een blog van mijn gemaakte kleding, de volgende keer zal dit weer een leuke jurk worden en daarna de herfstjas voor mijn dochter! Al benieuwd? Ik ook!

Reacties

  1. Christine Mellink Christine Mellink

    Super leuk geworden!!
    Jammer dat de piping bijna niet te zien is (op de foto). Maar die zie je in het echt vast wel!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.