Good vibes only

  • Geplaatst op
  • Door Jonas van Impe
  • 0
Good vibes only

Jonas van Impe is 10 jaar oud en kruipt graag achter de naaimachine van zijn moeder. Deze keer maakte hij een korte broek met bijpassend shirt én een bijpassend opschrift: "good vibes only"

 

De ideale outfit voor op vakantie te gaan, die heb ik nu!

Toen Morena vroeg of ik voor De Lappenkraam nog eens wou schrijven twijfelde ik geen minuut. Ik vind het eigenlijk zelf een eer om dit te mogen doen!

   

 

Op de facebook-pagina zag ik een week of twee geleden een mooi stofje, dus ik wist meteen dat ik daar al zou mee werken. Maar, ik zag ook een stofje voor mijn vakantie-short, het cactus-stofje deed mij meteen denken aan vakantie.

Eens de stofjes hier waren kon ik niet wachten en ging ik meteen van start. Ook omdat ik wist dat ik dit niet op een dagje zou kunnen maken.

Voor de t-shirt heb ik het nieuwe “ANDES” patroon van La Maison Victor gebruikt. Ik plakte de twee voorste delen aan elkaar. Mijn stofje laat het niet toe om in twee delen te werken vind ik persoonlijk, ook de zak liet ik wegvallen. De mouwen heb ik breed gelaten, maar verkorte ze wel op de lengte dat ik mooi vond. 

Sportief is niet zo mijn ding, maar het model stond mij volledig aan. 

 

   

 

Toen ik aan de t-shirt begon kon ik niet stoppen met “waaaaw” te zeggen tegen mama. Het stofje alleen al is zooooo mooi. Mijn eerste gedacht was om de t-shirt simpel te houden zonder tekening of woord. Maar elke keer ik hem aantrok om te passen ging er van alles door mijn hoofd. Een tekening, daar was ik van overtuigd, dat ging het niet worden. Een woord of tekst dan, maar wat? 

Ja, dat is het, GOOD VIBES ONLY! Past toch perfect voor op vakantie?!

Omdat mama altijd met de snijplotter werkt liep ze meteen naar de computer. Mama had verschillende ontwerpen gemaakt in verschillende lettertypes, zo had ik keuze. 

Pellen heb ik dan weer zelf gedaan, ik vind het leuk om te doen. Deze keer wou ik geen gewone flex, ik wou iets dat toch wel wat dikte had en dat had mama ook liggen. Yeah, dat gaat leuk worden!

 

   

 

Mijn cactus-short, ooo die gaat ook zo leuk worden. Voor de short heb ik het patroon Clay van La Maison Victor gebruikt. Eigenlijk kan je daarvoor de Cyriel gebruiken, maar mama is dat patroon-blad kwijt. Dus als alternatief gebruiken we nu altijd de Clay en verkort ze hem naar een short. Ja patronen aanpassen is nog niet echt voor mij. Verbreden of versmallen kan ik al, ook wel korter of langer maken maar hier moet toch wel een serieus stuk af. Ook wordt het patroon volledig versmald op de benen, ik heb graag dat mijn short lichtjes aansluit. 

De short zat niet zo snel in elkaar als mijn t-shirt, er zijn iets meer delen om aan elkaar te naaien. Achteraan op de poep heb ik de zak weggelaten en onderaan de pijpen heb ik de zoom simpel omgeplooid en vastgenaaid. Wat ik ook nooit doe aan een short zijn koordjes in de tailleband steken. Door er koordjes in te steken maak je de short sportiever en dat is nu net wat ik niet wil.

 

   

 

Ik ben zooo blij met mijn nieuwe outfit, deze gaat alvast in de valies voor op vakantie. Ik zie mij daar al lopen in Frankrijk met mijn zelfgemaakte outfit. 

En hopelijk vind ik daar een leuke hoed op de markt, want dat zou perfect bij mijn outfit passen!

 

 

 

Wil je meer van mijn werkjes zien kom dan snel naar mijn fb-pagina Create By Jonas

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »