Hara jas voor Mannon

  • Geplaatst op
  • Door Nienke Niesink
  • 0
Hara jas voor Mannon

Voor haar dochtertje Mannon maakte Nienke het jasje "Hara" uit de La Maison Victor. Nienke wil haar dochtertje niet met haar lieve toet op Social Media maar neem van ons aan dat ze een schattig koppie heeft. Mannon koos helemaal zélf de leuke ruit uit onze webshop.

Een tijdje geleden vroeg ik aan mijn volgers of ze het leuk vonden dat ik meer kinderkleding ging maken en showen. Massaal stemden jullie JA dus nog een stok achter de deur om meer voor mijn dochtertje  Mannon te maken! Eerder deed ik dit weinig omdat ik dit met de kleine maatjes niet de moeite waard vond en ik een hekel heb aan dat gepruts! *grinnik. Maar nu ze wat groter wordt, langer met een maat doet en zelf ook heel erg met kleding bezig is (wat wil je anders met zo’n moeder….*grinnik) vind ik het nu wel leuk worden om dingen voor haar te maken!

 

   

 

Voor Martijn maakte ik al eens een rood geblokte blouse en jas en ik dacht hoe tof als zij ook een soort van kunnen twinnen. Maar nee hoor, toen Mannon meekeek op mijn telefoon met bestellen kon ik haar niet overhalen voor een rode versie die ook verkocht wordt bij de Lappenkraam maar was ze er heel duidelijk in dat ze de zwart witte versie wilde!

 

   

 

Dit patroon was vrij makkelijk te maken, helaas liep mijn machine iets vast bij de knopen en durfde ik het niet vaker uit te halen dan nu gedaan. Soms maakt het dat namelijk alleen maar lelijker. Niemand die het ziet, alleen jullie omdat ik het weer eerlijk vertel.. *grinnik.

Ik voerde de jas niet, dat staat ook niet in de basis uitleg maar wat ik wel deed was de naadwaarde afwerken met biaisband. Ik gebruikte hiervoor voor het eerst een speciaal voetje, dat je de biaisband in een keer dubbel kon stikken. Dat scheelde een hoop tijd en garen! (in mijn story’s liet ik dit zien) Mogelijk kan hier het filmpje ook in, zonder geluid is de tip! 

Het was even oefenen maar als je de slag te pakken hebt wil je niet meer anders!

 

   

 

Toen de jas klaar was en ik nog een klein stukje overhad kwam een vriendin met de tip om een baret erbij te maken, dat maakt het plaatje wel helemaal compleet, niet?!

Ik gebruikte hiervoor de tutorial van Suzanne de Kogel, deze heeft ze in haar hoogtepunten op Instagram staan.
De stof heeft echter 0 rek want het is een mantelstof wat het lastig maakte de rand erop te zetten daarom en verkleinde hem heel iets. Niet slim, want hij zit nu net krap zat maar ach ze wil hem toch per se op! *grinnik.

 

De stof werkte voor de rest heel fijn en prima, ik vind het juist over het algemeen fijn naaien als er geen rek in zit en bij een mantelstof moet dat ook helemaal niet. Hij is super warm wat maakt dat ze hem toch deze dagen nog aankan en daarna wordt hij leuk voor het voorjaar. Zo’n basis jasje moet iedereen toch in de kast hebben?

 

   

 

Willen jullie meer creaties zien? Check dan mijn Instagram pagina, waar voortaan dus iets meer kinderdingetjes ook gaan langskomen!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.