Het avontuur van de plisséjurk....

  • Geplaatst op
  • Door Christine Mellink
  • 3
Het avontuur van de plisséjurk....

Stien was helemaal verliefd op de plissé stof met de witte nopjes en ging, ondanks de uitdaging van de plooitjes, enthousiast aan de slag met de hoogzomerjurk uit de Stitched by you. En.... het is haar gelukt! Wát een topper!

Het was ongeveer een week voor kerst toen er een pakje van de lappenkraam op de deurmat lag. Ik had niks besteld, of toch wel?? Zulke dingen vergeet je wel eens...toch? Ik maakte gauw het pakje open en het was de nieuwe “Stitched by you” het ZOMERnummer!!!

 

 

 

Dat was precies waar ik op dat behoefte aan had. Ik zat een klein beetje in een dip met het vooruitzicht van een eenzame kerst (wat trouwens volkomen onterecht was) ) en een gebrek aan zonlicht, wat natuurlijk gewoon de oorzaak was. Bij het zien van al die zomer modellen knapte ik enorm op!! Er was meteen één model wat eruit knalde en dat was de zwart wit gestippelde plisséjurk. Ik vroeg direct aan Morena of ze deze stof ook zou gaan bestellen. Ze antwoordde binnen een milliseconde dat ze die al in huis had en dat ik er een blog over mocht schrijven. Mijn humeur was zojuist van min 3 naar plus 8 gegaan.

 

   

 

 

Toen in maart de winkels op afspraak open gingen en ik met mijn vriendin naar de Lappenkraam ging, kon ik de stof in het echt aanschouwen. Ik had al in de Stitched-by-you gezien hoe je deze stof moest verwerken, maar ik zag wel meteen dat dat een uitdaging ging worden. Morena liet ook zien hoe moeilijk het is om een bepaalde lengte af te knippen. Omdat het in verticale plooien op de rol zit en ook nog hele dunne stof is, wiebelt het alle kanten op en is het bijna onmogelijk om de juiste lengte af te meten. Gauw nog een koel katoentje voor de voering uit de loods/hal uitgezocht en eerst maar eens nadenken over de beste manier om dit aan te pakken. Soms moet ik daar eerst even een poosje op broeden, maar de beste manier was om het gewoon te proberen.

 

   

 

Volgens de beschrijving: 
Stik met de grootste steeklengte een aantal horizontale stiksels op de stof met een tussenruimte van ± 15 cm. Leg daarna de patroondelen op de stof en knip ze uit. Tijdens het stikken van die banen was al goed te merken hoe de stof alle kanten op bleef schuiven. Toen ik het voorpand uitgeknipt had en toch echt dacht dat ik de naden in een rechte lijn had geknipt bekeek ik het resultaat en het was echt schots en scheef . Stug doorgaan en niet in paniek raken leek me de beste strategie. De scheve flubbers en uitsteeksels eraf geknipt en door met het volgende pand.

 

   

 

Gelukkig waren het maar twee patroondelen. Toen ik ze had uitgeknipt heb ik voor de zekerheid nog een stiksel op 2 cm vanaf de kant rondom gemaakt, omdat ik bij het stikken van de naden, die plooien ook op hun plaats moest zien te houden. Daarnaast heb ik ook nog heel veel spelden gebruikt en heel voorzichtig en l a n g z a a m genaaid. Eerst met een normaal stiksel en toen dat goed zat een stiksel met de lockmachine om het rafelen tegen te gaan. De hals en het armsgat werkte ik af door de zwarte voering er tegenaan te naaien, daarbij de lintjes die ik als schouderbandjes wilde gebruiken mee te nemen en daarna smal op de kant door te stikken. De onderkant werkte ik af met een rolzoompje op de lockmachine.

 

   

 

20 minuten later stond ik tussen de tulpen voor foto's. Ook al stond er een erg koude wind, het leek me zo mooi met zo'n wapperende jurk. Op de laatste foto zie je hoe mijn schoenen er na afloop uit zagen.

 

   

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »