It's gonna be a comfy comfy christmas 

It's gonna be a comfy comfy christmas 

Met haar voorliefde voor de kleur rood was het voor Stien helemaal niet moeilijk om haar ultieme kerststofje uit te kiezen. Maar of ze nou zo gelukkig was met de lovertjes......?

It's gonna be a comfy comfy christmas 
(op de wijs van de kersthit: It's gonna be a cold cold christmas van Dana)

 

Het was ongeveer half oktober toen Morena met het idee kwam om samen met alle bloggers iets voor kerst te maken en op die manier de kerststoffen wat in het zonnetje te zetten. Er werd een whatsapp-groep aangemaakt waarin we elkaars ideeën konden delen en waarin Morena ons overstelpte met mooie stoffen. Ik zelf dacht aan iets met fluweel (=geweven) of velours (=gebreid en dus met stretch) en iets met glitter en natuurlijk in mijn favoriete kleur rood! Morena die is echt zó snel, werkelijk waar; ik had het nog maar net geopperd en ze stond al bij de groothandel foto's te maken en naar ons door te sturen. Ik hoefde er niet over na te denken. De rode velours voor een broek en de rode pailletten op zwart velours.  

 

   

 

Onze Marlies/madebyliesl had vorige kerst een prachtig jasje gemaakt met pailletten en daarvan had ze een mooi tutorialfilmpje gemaakt! (terug te vinden op haar blog). Ik had een patroon uitgezocht met zo min mogelijk naden, zodat ik zo min mogelijk pailletten hoefde weg te knippen. Het werd een top met vleermuismouwen en een gedrapeerde hals, wat in deze stof vast goed zou uitkomen. (Burda november 2020)  Het voorpand heeft een aangeknipt beleg, wat ik vervangen heb door een zachte zwarte tricot met wel een ongeveer hetzelfde gewicht, zodat het ook mooi zou hangen, maar ik geen last zou hebben van geprik in mijn nek. Ook bij de mouw- en halsboorden verving ik de binnenkant door diezelfde stof. De stof heeft een zelfkant van zwart velours wat ik kon gebruiken bij de achterhals en bij de overgang van onderpand naar heupboord. Voor het knippen heb ik niet mijn beste stofschaar gebruikt, want je moet natuurlijk door als die plastic rondjes knippen. Als je geen bril draagt is een veiligheidsbril ook aan te raden want die doorgeknipte rondjes springen alle kanten uit en een stofzuiger bij de hand is ook handig, ook al vind ik nu nog steeds af en toe glimmende rode rondjes in huis, op de meest vreemde plekken.

 

   

 

Nadat alles geknipt was ben ik langs de randen een aantal rijen met pailletten weg gaan peuteren. Bij de schouder/bovenmouw had ik dat niet gedaan. Het stikken over de rondjes is geen enkel probleem, maar die kun je er achteraf dan bijna onmogelijk tussenuit peuteren. De horizontale lijnen waren het makkelijkst want daarbij kun je de draad doorknippen en dan heel makkelijk de pailletten eraf trekken. Bij de verticale lijnen moest ik de pailletten er één voor één vanaf knippen. Uiteindelijk ben ik alles bij elkaar ruim 3,5 uur bezig geweest met pailletten weg peuteren. (Maar dat kwam voor een deel dus ook omdat ik er doorheen gestikt had)

 

   

 

De broek was een stuk makkelijker. Deze had ik al een keer eerder gemaakt dus het patroon was al klaar (Knip november 2017). Bij velours moet je goed opletten dat je de patroondelen in dezelfde richting legt. Door de vleug kan je anders een groot kleurverschil in donker/licht krijgen. Ik heb ooit van mijn buurvrouw (waar ik als 12-jarge een paar naailessen van heb gehad) geleerd dat de haartjes omhoog moeten wijzen, dus als je over de stof wrijft is het omhoog wrijvend glad en naar beneden wrijvend ruw, maar andersom kan natuurlijk ook. De stof die Morena voor me had uitgezocht is een mooie dikke velours, waarbij ik de hele tijd over m'n benen zit te wrijven omdat het zo lekker zacht is. Misschien moet ik daar op letten als ik me weer onder de mensen begeef, maar die broek ga ik beslist vaker dragen dan alleen met de kerst! Laten we hopen dat we volgend jaar weer gewoon kerst kunnen vieren met de hele familie of vrienden, waar je ook maar zin in hebt.

 

   

 

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een mooi en gezond 2021  
Liefs,
Christine

 

   

Reacties

  1. Elly Bekker Elly Bekker

    Hallo Stien .
    Wat een leuk stel kleding toch weer , geniet van alles watje deeld . En bovendien ben je ook een model met een stralende lach!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »