Jurk van Wyberstof

  • Geplaatst op
  • Door Nienke Niesink
  • 1
Jurk van Wyberstof

Nienke maakte een retrojurk mét retro-stof natuurlijk!

 

Op een heerlijke zonnige middag lig ik lekker in de tuin te neuzen op de site van De Lappenkraam, opzoek naar nieuwe stofjes en inspiratie. Direct op de eerste pagina trof ik deze stof, mijn oog viel hier direct op! Wat een prachtige kleuren combinatie en lekker druk patroon, zo af en toe hou ik hier wel van. https://www.delappenkraam.nl/groene-wyber.html (50% polyester en 50% viscose)

 

   

 

Juist  op dat moment krijg ik een whatsapp video van een vriendin die mij de nieuwe Burda laat zien. Ik had haar dit gevraagd vanwege de retro modellen die hier in zouden staan.
Toen ik deze jurk voorbij zag komen wist ik direct dat ik deze uit deze stof wilde maken.

 

   

 

Meestal ben ik wat in gevecht met patronen van Burda, ik vind de patroonpapieren onoverzichtelijk en onhandig groot (zelfs als je ze doorknipt). Daarnaast vind ik de uitleg ook lastig te begrijpen, toen ik begon te naaien maakte ik alles uit de Knipmode. Op de een of andere manier ben ik zo gewend geraakt aan die schrijfwijze dat het langer duurt voor het kwartje valt bij een ander soort uitleg.
Echter nu heb ik geluk dat ik voor deze jurk geen uitleg nodig had, hier heb ik al kennis genoeg voor in huis door gewoon goed het plaatje te kijken.

 

   

 

Juist toen ik deze jurk wilde maken was ik met een ander project van de Burda bezig, deze ontzettend leuke top gemaakt van https://www.delappenkraam.nl/viscose-giraffeprint.html
(er zit een foutje in de stof, maar voor deze prijs kan je makkelijk iets extra’s kopen of het foutje in je beleg proberen te verwerken)

 

   

 


Ik werd extreem gedemotiveerd met Burda te werken omdat ik bij dit patroon wel uitleg nodig had en er totaal niet uitkwam, tot ik het een dag of twee liet rusten en met een frisse blik alles in een keer lukte! Maar in die twee dagen begon ik toch echt te twijfelen om deze jurk te maken! Blij dat ik ervoor gekozen heb, toch door te zetten!

 

   

 

Deze stof is wat zwaarder maar toch soepel, echt uitermate geschikt voor dit patroon. Ik moest veel rimpelen om een beetje een pof effect te creëren. Er was heel duidelijk aangegeven tussen welke delen je hoeveel moest rimpelen, super fijn! En verder was het een kwestie van patroondelen aan elkaar zetten! In 1.5 slaapje van mijn dochter (grinnik) werkte ik hem al af!

 

   

 

Of dit nu een echt retro model is, valt over te discussiëren immers wordt het weer het nieuwe modebeeld van 2020/21. Maar deze stof maakt de jurk echt helemaal af! Ik hou van een iets apartere en geen doorsnede stoffen! Hiervoor ben je bij De Lappenkraam op het juiste adres.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze jurk vinden. Ik denk dat dit toch wel een van mijn favorieten wordt. Hij is wat langer, sluit bovenaan netjes aan en de mouwtjes vind ik echt helemaal geweldig!! Geschikt voor elke gelegenheid! Door het dikkere effect van de stof kleed hij erg mooi af, maar toch is hij heerlijk luchtig! Geschikt voor bijna alles, al ben ik stiekem het meest fan van jurken! 

 

   

 

Wil je meer zien van wat ik maak?? Wil je ook de processen volgen van “mijn reis” bij het maken van deze kleding. Check dan mijn instagram, www.instagram.com/nie_nie_sewing (ik heb een aparte highlight voor De Lappenkraam projecten. Op deze manier kan je alles terug zien wat ik heb geschreven in deze blog!)

Reacties

  1. faisca faisca

    Hoi, dit stofje maakt de jurk een echte hit. Heb het zien staan in de Burda. Toen had ik er geen oog voor.. Maar is het mogelijk om de tailleband iets naar boven te verplaatsen zodat die gebied iets gecamoufleerd word?

    Met vriendelijke groet,

    Faisca

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »