Kerst komt vroeg voor Lil

  • Geplaatst op
  • Door Lilian Blanken
  • 1
Kerst komt vroeg voor Lil

Ook Lilian vroegen wij om een Kerstoutft te maken met een stofje uit de feestcollectie. Zij koos voor een combinatie die áltijd chique is: zwart met doorschijnende details. Het wordt steeds moeilijker om te bepalen welke outfit wij van De Lappenkraam zouden willen dragen met Kerst...

Ook ik kreeg van de Lappenkraam de vraag een mooie december outfit te maken. Nu ben ik normaal een type die pas op kerstmorgen bedenkt wat ze die kerst gaat dragen. Maar natuurlijk was dit een mooie gelegenheid om mijn allereerste kerst-outfit te maken. Zeker met de mooie stoffen van de feest collectie die de Lappenkraam voor ons uitgezocht heeft. En als we dan een december outfit maken, laten we dan maar voor chique gaan!

 

   

 

Toen ik even googelde op ‘feestjurk + kerst’ trof ik een heel mooi zwart doorschijnend jurkje van chiffon. Een jurkje die perfect uitgevoerd zou kunnen worden uit de chiffon van de Lappenkraam. Ik had meteen een compleet plaatje in mijn hoofd; de rok iets anders, de rug open, de mouwen doorschijnend. In mijn hoofd was het jurkje al af (hihi).

Enige twijfel en aarzeling was er wel; werken met chiffon had ik nog nooit gedaan. En het maken van een onderjurk ook niet. Maar het jurkje ging niet meer uit mijn hoofd, dus dan maar een poging wagen. Gelukkig kon de Lappenkraam mij precies vertellen welke stof ik kon gebruiken als onderjurk. Ze adviseerden een gladde en dunne Punta die Roma  en die was inderdaad perfect! Deze Punta is helaas helemaal uitverkocht tijdens de laatste veiling maar je hebt een heel goed alternatief met de crêpe georgette in zwart

 

   

 

Als basis pakte ik een jurk uit de Knipmode september 2020. De deelnaden van de rok plakte ik aan elkaar, want hoe minder zichtbare naden in chiffon hoe beter. Daarnaast voegde ik aan het patroon een col-kraagje toe en maakte het patroon voor de onderjurk strapless. Het kostte me wat piekerwerk om te bedenken hoe ik de beide jurken aan elkaar kon bevestigen. Uiteindelijk besloot ik de tailleband enkel in de Punta te maken en zowel de 2 tops als de 2 rokken daaraan vast te maken. En dat werkt echt goed! Van achter creëerde ik een open rug, door de chiffon niet aan elkaar te stikken, maar af te werken en bij de col-kraag 2 haakjes te bevestigen.

 

   

 

Ik heb me nog wel wat verdiept in het werken met chiffon. Eén van de tips die ik daar las was vooral een microtex naald te gebruiken; deze is heel dun en scherp en gaat daardoor goed samen met de tere stof. En je zichtbare naden kan je afwerken met een Engelse naad (of in het engels een tikkie verwarrend: een French seam). Ik dacht altijd dat dit ernstig ingewikkeld is, maar dat valt reuze mee!

Grootste twijfelpunt van de jurk was nog wel de lengte; een rondje langs vriendinnen voor raad, leverde geen eenduidig advies op. Dus ik heb verschillende malen de rok afgespeld en hem uiteindelijk steeds een stukje korter gemaakt. Een jurkje tot boven de knie is toch wel hetgeen ik het meest draag.

 

   

 

Deze kerst en oud & nieuw ga ik er vast van genieten; of we het nou thuis in kleine kring moeten  vieren of niet; een feestje gaat het worden!
Fijne feestdagen voor iedereen gewenst!

   

 

 

 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »