Krokus-kus-kus-geel

  • Geplaatst op
  • Door Lilian Blanken
  • 4
Krokus-kus-kus-geel

De setje worden steeds uitbundiger! Komt het door ons of steken onze bloggers elkaar aan? Het ziet er in elk geval fris en kleurig uit en ja, wij tippen geel als dé kleur voor de zomer...

   

 

De lente zit in de lucht! Mijn absoluut lievelingsseizoen! Zodra ik de krokusjes boven de grond zie staan, en het blijft langer licht ’s avonds, denk ik al aan lange zwoele zomer avonden en frisse biertjes op het terras. Natuurlijk duurt dat nog heel lang, maar toch…de verwachting is daar. Zo heerlijk dat rond die tijd ook alle lente en zomer stoffen in de winkel liggen. Heerlijk frisse kleuren, zwierige stofjes; ik hou er van! In een oude Knipmode trof ik een mooi setje van een rechte broek en een bloesje met aangeknipte mouw. Een perfect voorjaarssetje. Het stofje voor de blouse was snel gevonden; deze  aar ik dacht; stap maar eens uit die comfort-stand en ga voor geel. Ik heb me laten vertellen dat geel DE kleur van het voorjaar 2021 wordt. Dus; laat ik eens met de mode mee doen, in plaats van erachter aan hobbelen(hihi). In ieder geval is deze stof in vele kleurtjes te krijgen; dus voor ieder wat wils:

   

 

Voor de broek gebruikte ik een witte canvas . Het vinden van basic stoffen online vind ik toch nog steeds een uitdaging. Gelukkig zijn ze bij de Lappenkraam altijd bereid je daarbij te helpen. Met mijn wensen lijstje; een witte linnen-look stof, die zo min mogelijk doorschijnt, weten ze me precies de juiste te sturen. Wel een les voor ons allen; online shoppen hoef je echt niet alleen te doen. Gebruik vooral de kennis van de mensen in de winkel!

Nu over de patronen; zeker de broek maken was no picnic. Hoewel een niet al te moeilijk patroon, kwamen er toch een stapel zuchten en vloeken langs. In het patroon is de zijnaad van de broek naar voren gelegd; een leuke variatie; maar de zak in de naad trekt daardoor verschrikkelijk. Wellicht had ik een maat groter moeten pakken, maar dit is echt geen gezicht. Dus de zak gaat er helemaal uit. In de taille-band heb ik behoorlijk wat ruimte over, dus die halveer ik en werk ik schuin af.

 

   

 

Uit eindelijk een prima passende broek, maar dit patroon gaat direct de prullenbak in. Nu ik zelf patronen teken merk je ook, dat je kritischer wordt op patronen. Zo is in dit patroon de zijnaad opgeschoven, maar in de tailleband hebben ze dit niet gedaan; de naad loopt dus niet door; misschien te kritisch, maar door juist wel op deze details te letten, zet je wat mij betreft de puntjes op de welbekende i.

 

   

 

Het blousje gaat gelukkig makkelijker en zit snel in elkaar. De soepele samenstelling van de stof helpt hier natuurlijk bij. Wat ik vooral leuk vind is dat het striklint niet verwerkt zit in de kraag maar met 2 lusjes bevestigd is.

 

   

 

Hierdoor kan je het blousje met en zonder striklint dragen. Grappig dat het zo 2 verschillende blousjes worden. Ik zie het al voor me dat ik na een lange werkdag , het striklint losknoop en afgooi, zoals mannen in films altijd doen met hun stropdas.

 

   

 

Hoewel wat gevloek en gezucht onderweg, ben ik toch blij met het eindresultaat. Fijn dat je met een beetje herstelwerkzaamheden een project toch nog leuk kan afmaken. Enne dat geel? Wordt het ook MIJN lente kleur? Ik weet het nog niet helemaal; wat denken jullie?

 

   

 

Reacties

  1. Christine Mellink Christine Mellink

    Wat een super leuk setje is dit geworden! En die stropdas-zwaai.....ik zie het helemaal voor me :-)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »