Lady in leatherlook

  • Geplaatst op
  • Door Nienke Niesink
  • 2
Lady in leatherlook

Nienke waagde zich aan onze Punta di Roma in leatherlook. Ze dácht dat het een lastig project zou worden maar dat pakte anders uit...

Burda jasje van Punta di Roma

 

   

 

WAUW, dat is eigenlijk het enige dat ik wil zeggen over dit jasje! Dit klinkt bijna arrogant maar dat is het zeker niet, het is een WAUW van enthousiasme en trots!

Morena en ik bedenken altijd samen de projectjes voor onze nieuwe blog! Ze begint mij al aardig te kennen en bedacht dat ik van deze Punta di Roma Leatherlook vast iets leuks kon maken! 

 

   Het werd een jasje uit de Burda 8/2019, die ik niet voerde omdat ik hem wil dragen als vestje en als jas. (jas in het najaar en in de winter als heerlijk vest over een coltrui). Punta di Roma is een vrij dikke en warme stof dus voeren is voor mij niet nodig.
Het moest een combinatie worden van een net jasje maar ook stoer, of terwijl, je kan hem naar een chiquere/nettere afspraak dragen maar ik kan hem ook stoer combineren. Iets dat ik altijd graag doe!

Ik daagde mezelf enorm uit door een lastiger project te kiezen bij een leatherlook stof, althans dat dacht ik. Ondanks dat ik al 6 jaar naai ervaring heb en echt de meest diverse dingen al gemaakt heb, blijf ik toch de (revers)kragen het meest lastige vinden! (vraag me niet waarom)

 

   

 

Zoals ik gewend ben van nepleer en suedine dacht ik dat dit ook wat lastiger naaien zou worden, dus vandaar de gedachte, “ wat maak ik het mezelf weer lekker lastig”. Echter niks bleek minder waar! Deze Punta naait gewoon, gewoon easy, niets anders dan je van Punta bent gewend.
Er zit een leatherlook coating overheen wat stugger is, maar verder is de binnenkant/verkeerde kant van de stof gewoon hetzelfde! De rek is hetzelfde, eigenlijk verder alles. Aangezien je over het algemeen stikt op de verkeerde kant, naait het dus exact hetzelfde als andere Punta’s.

 

   

 

 

Ook bij het doorstikken van de onder boord, dat ik wel over het ruwere gedeelte (goede kant) heb gestikt, zodat ik aan de binnenkant ook een net afgewerkte jas kreeg (en geen lock naad) heb ik eigenlijk de standaard instellingen en voetjes gebruikt. Ik heb niks veranderd, alleen mijn snelheid van naaien, omdat dit secuur komt.

 

   

 

Dat De Lappenkraam een geweldige stoffenwinkel is wist ik al, maar wat ze nu allemaal hebben in gekocht voor het najaar/winterseizoen is adembenemend. Ik ben echt weg van de kleuren die dit jaar “in de mode”  zijn, allemaal natuurtinten! De kleuren die er in deze stofsoort zijn, zijn ook erg mooi. Hier ga ik meer stof van kopen! Dit is namelijk ook geweldig voor een mooi strak zittende “lederen” jurk of rok! Misschien zelfs wel een broek!

Mijn moeder is echt fan van Leder, als we gingen winkelen moesten we alleen de winkel al in om de geur te reuken! Alleen zit het altijd zo stug en is het ook nog eens duur. Alles wat dit jasje/stof niet is! Dus echt de perfecte combinatie/uitvinding!
Toen ik afgelopen woensdag bij mijn ouders de foto’s van dit jasje ging maken, wilde mijn moeder dit jasje al stiekem uit de tas halen! Ze is echt enorm jaloers!! Maar ze mag hem wel een keertje lenen hoor :-)

www.instagram.com/nie_nie_sewing

   

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.