Lady in red

 • Geplaatst op
 • Door Christine Mellink
 • 1
Lady in red

Christine is het laatste toegevoegd aan onze blog-crew en kwam zichzelf aanmelden op de beurs in Amersfoort bij Rob en Dhimos aan de marktkraam. Ze vond dat het hoog tijd werd dat ook dames van 50+ een plekkie kregen in het team van bloggers. En terecht! Ze begon met een compleet rode collectie.

Toen we op 20 oktober bij de Lappenkraam “een bakkie gingen doen” raakte ik helemaal geïnspireerd door de stoffen in de winkel.  Nadat ik een aantal stoffen op de toonbank had gelegd zei Morena: “je houdt wel erg van rood hè” en daarmee kwam ik op het idee om een complete rode collectie voor mezelf te maken. Rood is al jaren mijn favoriete kleur. Ik ben zelfs in 1990 in een knalrode trouwjurk getrouwd.

 

   

 

Zo'n 20 jaar gelden heb ik een kleuren analyse laten doen. Gelukkig zat rood wel bij de kleuren in mijn kleurenpallet. Verder heb ik toen wel mijn garderobe drastisch omgegooid. Zo had ik toen nog veel beige, bruin en crèmekleurige kledingstukken en oranje want ook toen hield ik al van veel en felle kleuren. Maar rood kon ik gelukkig houden. Ik bleek een wintertype te zijn.

 

   

 

Dus felle heldere kleuren: rood, zwart, wit, paars, blauw, turquoise, petrol, donkergroen en knalroze. Ik had eigenlijk gedacht dat ik zo'n kleurenanalyse niet nodig had, maar ik ben er al jaren heel blij mee. Toch merk ik dat rood, zwart/wit, paars en jeansblauw steeds weer terugkomen in mijn kledingkast.  
Nu ik bij de Lappenkraam zoveel mooie stoffen had ingeslagen ging ik aan de slag met patronen uitzoeken. Veel inspiratie haal ik van Instagram waar ik mensen volg die ook kleding maken en een aantal daarvan komen steeds weer met verrassende patronen en combinaties.

 

   

 

Een aantal Nederlandse naaisters met een leuke en bijzondere smaak die dingen maken waar ik inspiratie uit haal zijn @madebyliesl die ik ben gaan volgen toen ze een paar keer in de Knip stond en @sewitcurly die vaak kledingstukken maakt met bijzondere mouwen, waar ik ook erg van houd. En ook Nienke en Lillian. Verder volg ik naaisters van over de hele wereld. Als ik een patroon tegenkom wat ik ook ooit wil gaan maken zet ik dat op mijn naaiplannen-lijstje die ik altijd bij me heb ik mijn telefoon. 

 

 

De afgelopen maanden met al het thuis werken heb ik gemerkt dat ik vaker comfortabele broeken met sweaters en bloesjes draag en zo kwam de volgende collectie tot stand die goed te combineren is met nog meer rode items die in onlangs maken. Kijk daarvoor op mijn instagram @stienmakes 

 

   

 

Voor deze rode lappenkraam collectie maakte ik: 

 • - Rode broek in de mooiste rode stretch fluweel uit Knip november 2017: deze zit zó lekker!!
 • - De sweater in rode pailletten uit Burda november 2020
 • - De Vera-top is een gratis patroon van Forget Me Not in rood/zwart retroprint
 • - De broek van leatherlook punta is een flared legging uit Knip maart 2020 
 • - De jurk is in een paneel in een scuba achtige stof, het model is Gusta uit la Maison Victor 
 • - Het bloesje met de super hippe manequins in roodtinten is topper Norma van Fibremood
 • - Het zwarte bloesje met rode details is een patroon van Elizabeth Sweetwater (zij ontwerpt leuke retromodellen) 
 • - De rood/paarse overslagtrui is de Sofia van LMV in een heerlijk dikke jogging. 
 • - De laatste trui met overslag in heerlijke nickyvelours is een ingekort jurkpatroon uit Knipmode van juni 2016 

 

 

Tot zover mijn rode "capsule collection" allemaal gemaakt met stofjes van De Lappenkraam.

Liefs Christine

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.