Lekkere voorjaarsjas

Lekkere voorjaarsjas

Blogster Nienke maakte een super toffe tussenjas van de Wooltouch van De Lappenkraam

 

Op een heerlijke zaterdag ben ik samen met Stefanie naar De Lappenkraam geweest, wij schreven hier al eerder over in onze blogs en story’s op Instagram.

Tijdens deze dag heb ik twee fenomenale stofjes uitgekozen, een stofje voor de Victoria Hack. Zie voorgaande blog https://www.delappenkraam.nl/blogs/de-lappenkraam/nien-en-stef-trappen-af/

Tevens heb ik toen een heerlijke Wool touch stof meegenomen, een bijzondere stof die op wol lijkt maar het niet is, het kriebelt ook niet *Grinnik. https://www.delappenkraam.nl/wool-touch-mintgrijs.html# Ze zijn er in heel veel leuke kleuren!

Echt ideaal voor een heerlijke jas/vest die je in de voorjaar lekker aankan. Maar ook zeker het najaar of de wat frissere zomeravonden. (voor mij ideaal voor het laatste rondje wandelen met de hond)

 

   

 

Toen ik door het dorp wandelde om inspiratie op te doen voor het maken van mijn eigen kleding zag ik bij de Only een exact zelfde stofje hangen, ook een jas. Hierbij hadden ze de randen niet afgewerkt, wat ik een enorm leuke detail vond bij een toch vrij simpel model. Deze stof heeft dezelfde structuur en door de stof combinatie hoefde ik hem ook niet af te werken.

De zoektocht naar een patroon en eindigde bij de Knipmode van september 2016.

 

   

 

Ik had bedacht dat ik bij de kraag de verkeerde kanten op elkaar wilde hebben zonder dat ik ze omvouw zoals normaal (bij goed op goed), waardoor dit effect ontstond (zie foto’s). Echter was het nog niet zo makkelijk als ik bedacht had. Het werd een kleine strijdt.

Ten eerste maak ik niet dagelijks een revers kraag, altijd even stoeien dus. Ten tweede zat ik dus met het omkeereffect. Want de naad aan de binnenkant van de kraag wilde ik wel netjes naar binnen afgewerkt hebben, zodat niet deze lompe rand naar voren komt als je de kraag open vouwt en niet rechtopstaand draagt.

 

   

 

Iets waar ik dus de eerste keer totaal niet over nagedacht had. Helemaal trots op mijn kraag, trok ik de jas aan met een enorme naadbobbel bij de afwerking in de hals. Die tevoorschijn kwam toen ik de kraag netjes open legde (zoals dat hoort, dus geen rechtop staande kraag).
Grrr. Opnieuw, bedenken hoe het dus wel goed komt. Dit deed ik aan beide kanten met een leuk effect, tot ik opmerkte dat niet beide kanten gelijk waren. Voor een derde keer maakte ik de kraag opnieuw, met uiteindelijk dit resultaat. Nu ben ik eindelijk tevreden *Grinnik.

 

   

 

Een kleine aanpassing aan het patroon is dat ik de naadwaarde niet weg heb geknipt. Omdat ik het in de eerste instantie allemaal spannend vond met de niet afgewerkte randen besloot ik gewoon naadwaarde te knippen, te stikken en de overige stof weg te knippen. Maar toen ik eerst een stukje probeerde was het effect zo leuk dat ik het gewoon liet zitten. Doordat ik de naadwaarde niet wegknipte maar kort aan de rand stikte kreeg ik een grotere/robuustere kraag. *Ik hou der van.

 

   

 

Verder voegde ik een ceintuur en riemlusjes toe zodat deze goed bleef zitten. Twee niet zichtbare knopen zorgen ervoor dat hij niet open waait/teveel kou naar binnen kan komen.

Wil je meer van mijn creaties zien volg mij (www.instagram.com/nie_nie_sewing) en de lappenkraam (www.instagram.com/delappenkraam) dan op social media, zo blijf je op de hoogte wanneer er weer nieuwe dingen verschijnen.

Mochten jullie vragen hebben of een leuke reactie laat deze dan hieronder of op social media achter en dan zal ik uiteraard persoonlijk reageren

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen