Lente op de loer!

  • Geplaatst op
  • Door Marlies Witjes
  • 1
Lente op de loer!

Hoe je van een (toch best wel) simpele mousseline een wow-effect creëert door een "statement-mouw" te naaien. Marlies laat je zien hoe zij het maakte en heeft je hopelijk geïnspireerd om met deze stof aan de slag te gaan.

     

 

Op de groene toer

In de #sewhappycolor2021 challenge op Instagram is het thema deze week de kleur groen. Groen heb je in zo veel schakeringen en is een kleur die ook best al in mijn kast hangt. Toch sprong deze pine green eruit op de site en met de lente op de loer wilde ik er graag een blouse van maken.

 

   

 

Crinkle katoen

Deze crinkle katoen lijkt heel veel op hydrofiel stof, alleen een fractie dikker.

Het is een Fibre Mood stof die De Lappenkraam met hun ‘golden partnership’ mag verkopen.

Hydrofiel stof kun je ook in allerlei andere kleuren op de site vinden. Hiervoor selecteer je Kinderstofjes - Hydrofiel of je klikt hier.

 

   

 

 

Voordat ik met de blouse begon heb ik de stof eerst gewassen. Door het wassen ‘crinkled’ de stof nog meer, maar door het losjes te strijken krijg je het weer in de originele vorm. Door het wassen is de stof wel met ca. 4% gekrompen. Hier moet je altijd rekening mee houden bij het bestellen van je stof. De kleur blijft trouwens super mooi.

 

   

 

Patroon

Als patroon voor de blouse gebruikte ik de mouwen van een gratis patroon en een zelf getekende top, waar ik de mouw inzet van hetzelfde patroon overnam. Deze mouwen gebruikte ik eerder in een ‘gewone’ katoenen stof waardoor de mouwen nog meer pof hadden. Door deze crinkle katoen hebben ze een meer soepele val, waardoor het weer heel anders lijkt. Love it!

 

Het patroon nam ik op de stof over met rijgdraad en voor het aan elkaar naaien verstevigde ik de mouwinzet, schoudernaad en hals met naadband. Voordat ik dat deed knipte ik de uiteindes van de rijgdraadjes heel kort en liet het stiksel van de naadband gelijk lopen met de rijgdraadjes. Zo weet je na het strijken van de band nog steeds waar je moet spelden en kan je na het spelden de rijgdraadjes makkelijk verwijderen.

 

 

Pofmouw

Bij het inzetten van de mouwen begon ik met het spelden vanaf de zijnaad tot aan de merktekens voor en achter. Daarna verdeelde ik tien plooien vanaf de boven kant van de mouw; vijf voor en vijf achter. Onderaan de mouw stikte ik een manchet, net zoals je dat aan een trui zou doen. Voor het bevestigen rimpelde ik de mouw. Daarvoor stikte ik eerst twee evenwijdige stiksels op de grootste steeklengte onderaan de mouw. Door hier vervolgens voorzichtig aan te trekken ontstonden er mooi verdeelde plooitjes.

 

 

Afwerking

De hals is afgewerkt met een beleg die ik in de schoudernaad heb vastgezet.

 

Aan de achterzijde van de blouse zit een knoopsluiting met verschillende knoopjes opgedoken uit mijn knopendoos. Ik had niet genoeg van dezelfde knoopjes dus werd het een assorti van roze, oranje en rood. Gewoon omdat het kan! En ik houd van dit complementaire kleurencontrast.

 

 

Met het toevoegen van het LIESL label en wat Sashiko steekjes in opnieuw contrasterend roze/oranje is deze top klaar voor de lente en een mooie aanvulling op mijn garderobe. Leuk, of leuk!

 

 

Wil je meer van deze groene items zien? Neem dan eens een kijkje op mijn Instagram: @madebyliesl

 

   

 

Liefs,
Marlies

 

PS: Dat de lente bij ons bloggers al is toegeslagen kun je ook lezen in de lente blogs van Nienke en Lilian

 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.