Liesl werkt thuis

  • Geplaatst op
  • Door Marlies Witje - Made by Liesl
  • 0
Liesl werkt thuis

Marlies werkt, zoals velen van jullie, veel thuis. Haar garderobe werd aangepast naar Comfy but...... still Stylish!

Thuiswerken

 

   

 

Met het vele thuiswerken dat ik nu doe was ik geneigd te kiezen voor comfortabele kleding en dat was niet altijd even stijlvol. Eerlijk gezegd voelt het fijner als ik ’s ochtends weer een beetje moeite doe om er leuk uit te zien, voordat ik naar mijn werk ga (lees: woonkamer). Zeker als het een dag is met online meetings. Dan zit je jezelf toch al zo in je snoet te staren, dan kan je er maar beter voor zorgen dat die snoet omlijst wordt met een leuke Lappenkraam outfit. Hoog tijd om een die twee dingen, comfortabel én stijlvol, eens in een vest te gieten.

 

   

 

Mix & Match

Toen ik voor de kerstblog stoffen uitkoos zag ik de gebreide Zigzag Rood al als kanshebber om de kerst outfit te halen. Dan moet ie wel stijlvol zijn. Qua kleur paste het namelijk heel goed bij de Holliday blouse die ik toen maakten. In ieder geval zo leek het scrollend door de webshop. Ook in het echt bleek het een goede match.

 

   

 

Tip: Om een inschatting te maken of prints en kleuren een beetje leuk matchen kun je screenshots van de stof in een foto collage app naast elkaar zetten.

 

Het patroon

Het patroon voor het vest knutselde ik twee jaar geleden zelf in elkaar aan de hand van een aangesloten sweater jurkje. Het voorpand van dat patroon paste ik aan. Van de middenvoor ging ca. 7 cm af en ik tekende een vloeiende v-hals. Ook de hals lijn aan de achterzijde werd 7 cm lager. Ik zorgde ervoor dat het aangepast voorpand aansloot aan de achterkant. De weggevallen 7 cm is weer opgevuld door een brede dubbelgevouwen bies (14 cm) en zo het vest makkelijk en netjes af te werken.

 

   

 

   

 

Inmiddels heb ik er al 3 vesten van gemaakt. Steeds een beetje anders door de zakken of mouwen aan te passen. Nu was het tijd voor vest nummer 4: Een stijlvol ietwat getailleerd vest, zonder sluiting, met opgestikte zakken met asymmetrische zakingang en mouwen met manchetten.

 

   

 

De stof(fen)

De stof stretcht beide kanten, bestaat uit 60% katoen 35% acryl 5% elastan en heeft een medium gewicht. Het is heel geschikt voor een jurk of rokje en dus ook voor een vest. De stof is dicht gebreid en de vezels zijn niet overdreven zacht. Wil je dit specifiek wel in een vest hebben kies dan eerder kiezen voor een van de gebreide stoffen, bijvoorbeeld deze met kabelpatroon.

Of wanneer je heel supercomfortabel vest en heel warm zou willen gaan kies dan voor de knitted jogging met een heerlijk zachte binnenkant. Van deze stof maakte ik al een paar sweaters en die dragen heerlijk.

 

Werken met de stof

De stof heeft de neiging om aan de rand om te krullen. Let hier op bij het knippen van de stof. Ik speld de zijkanten eerst op elkaar voordat ik het patroon erop leg. Bij het maken van de lange brede bies spelde ik ook de lange zijde op elkaar en met een grote steek zette ik dit op elkaar vast alvorens ik het aan het vest naaide.

 

   

 

   

 

Voor het in elkaar zetten van het vest heb ik de schoudernaad en de hals naad verstevigd met smalle strookjes vlieseline. Je kunt ook naadband gebruiken. Ook het beleg van de zak heb ik verstevigd.

 

   

 

Aan de mouw zit als afwerking onderaan een breed manchet. Hiermee probeerde ik een beetje een pofmouwtje te creëren. Achteraf gezien had dit wel wat dramatischer mogen zijn. Wellicht iets voor vest 5 (hihi)

Het bevestigen van de manchet gaat net als je dat bij een sweater zou doen. Zowel de mouw als de manchet in vieren verdelen, dit markeren met spelden en de spelden matchen met elkaar. Vervolgens verdeel je de rest van de mouw over de manchet en daarna vaststikken.

 

   

 

   

 

Op het omkrullen na is het tamelijk eenvoudige stof om te verwerken. Het enige waar je op moet letten bij is dat je de stof niet rekt tijdens het opstikken van een zak of het doorstikken van de zoom.

 

 

 

Het vest is, zoals van te voren bedacht, een mooie match met de eerder gemaakte blouse en zo wordt de LIESL * Lappenkraam collectie een soort Mix&Match garderobe.

 

 

 

Wil je meer van de LIESL collectie zien? Neem dan eens een kijkje op mijn Instagram: @madebyLIESL

 

Liefs,

Marlies

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »