Over crêpe en rode pumps

  • Geplaatst op
  • Door Lilian Blanken
  • 1
Over crêpe en rode pumps

Ken je dat? Dat je zo blij kunt worden van dat ene stofje omdat je pumps (die je nooit draagt want wáár bij?) er zo leuk bij staan? Lilian beschrijft het in haar nieuwe blog.

   

 

Eind september genoot ik van een heerlijke middag op een stoffenmarkt. Als je mij vraagt wat ik in deze Corona-tijd het meest heb gemist of mis dan is het de middagen slenteren op een stofjesmarkt. Voor Corona waren dat momenten waar ik enorm van kon genieten; lekker in mijn eentje slenteren over een markt, stofjes voelen, projecten bedenken; heerlijk! Gelukkig was er in september weer even een periode dat dat kon!

Bij de kraam van de Lappenkraam vond ik deze mooie viscose crepe; Vooral de kleuren; zwart, groen en de rode details maken deze stof fantastisch! De kwaliteit  van de stof is opnieuw top; echt een fladderstofje maar geen glibberstofje; dus fijn om mee te werken en om te dragen! De stof kun je nog vinden in de webshop als je zoekt op "groene bloem met rode rand".
(of klik op het linkje)

Als patroon koos ik voor een blousejurk uit de Burda. Vooral de lange stolpplooi op de achterkant vond ik gaaf. Het voorbeeld in de Burda was in een effen stof, maar ik dacht; in deze botanische print is hij ook vast heel mooi.       

                                                                                  

   

 

Wat ik miste bij het patroon was een mooie afwerking van de mouw. In het patroon wordt deze gewoon omgezoomd, terwijl ik een manchet toch echt beter vond passen. Gelukkig kan je die natuurlijk zelf toevoegen. Ik maakte er wel valse manchetten van zodat ik geen mouwsplit hoefde te maken. Dit deed ik door niet mijn pols, maar mijn vuist op te meten (je hand moet er immers in 1 x doorheen kunnen). Van deze maat knipte ik een manchet die ik aan de mouw zette.

Restte mij nog één groot twijfelpunt; welke lengte moest de jurk zijn?? Ik koos toch voor een kortere variant. Ik draag toch vaker een broek met een tuniek-jurkje dan een lange jurk. Ik haalde dus zo’n 15 cm van de jurk af. Van dit stukje maakte ik een beleg. Door de onderkant niet om te zomen maar er een beleg in te zetten wordt de onderkant net mooier rond.

 

   

 

Halverwege het naaien bedacht ik al dat ik de blouse mooi kon combineren met mijn rode pumps. Schoenen die ik ooit eens heb gekocht en eigenlijk nooit de kast uit komen. Maar bij deze print passen ze perfect! De jurk is zowel met als zonder riem te dragen.

 

Welke optie vinden jullie leuker?

 

 

 

 

Wil je meer lezen over de projecten van Lilian? Check dan ook haar Instagram  
Of kijk en luister naar de podcasts van Lilian samen met haar "sewing-besty" Nienke, meer info vind je op hun website 

 

 

Reacties

  1. Petra De Waard Petra De Waard

    Met riem, zeker op de strakke broek met hoge hakken. Weer mooi gemaakt en leuk geschreven.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »