Back tot the 80's with #Blanca

  • Geplaatst op
  • Door Christine Mellink
  • 0
Back tot the 80's with #Blanca

Christine heeft de smaak te pakken met ons kunstleer; na de schitterende jurk (we gaan meedoen met een wedstrijd met oa die jurk) koos ze deze keer voor de #Blanca broek.

Leuk nieuws: Ik ga bij iedere linkparty van Fibremood iets moois maken met een stof uit het prachtig en veelzijdige assortiment van de Lappenkraam. In mijn vorige blog beschreef ik al hoe leuk die linkparty's zijn. Je ziet allemaal verschillende versies van dezelfde patronen, maar dan met verschillende stoffen en op verschillende lijven en op verschillende manieren gestyled. Een aantal mensen krijgt vooraf de patronen te zien en mogen er daar één uit kiezen om te maken. Tijdens de linkparty die eerst altijd op één dag was (maar sinds kort over meerdere dag is verspreid) laat je op je social mediapagina en/of blog zien wat je gemaakt hebt en plaatst een link daarvan op de linkparty van de Fibremood pagina.

 

   

 

Bij de Lappenkraam zijn ook de stoffen te koop die in de Fibremood gebruikt worden en ik had daar in de voorselectie foto's (die in het magazine staan) een mooie petrol kleurige imitatieleer gezien. Ik was meteen gevallen voor de #Blanca broek. Het riempje en de bandplooien gaven mij meteen een jaren 80 gevoel en had bedacht dat ik daarbij een #Clemence (met die mooie mouwen) ga maken.

 

   

 

Nou had Morena me al gewaarschuwd dat ze de stoffen van Fibremood vaak pas laat in de winkel hebben, maar ze hadden beterschap beloofd, dus daar was onze hoop op gevestigd. We kregen op een maandag onze patronen van Fibremood en ik zat te popelen om te beginnen. We hadden 2 weken de tijd om ons patroon te maken...... dus ik dacht, we hebben nog even. Nadat ik vreselijk had zitten drammen bij Morena (nogmaals sorry daarvoor Morena), zagen we dat de stoffen van Fibremood er nog steeds niet waren, dus toen moest ik mijn plan bijstellen. Ik koos voor het prachtige imitatieleer, waar ik voor mijn vorige blog en de "dress my window” challenge, de #Tilda jurk had gemaakt. Het is zo'n heerlijk zachte stof en ik zag de Blancabroek al helemaal zitten in dat prachtige imitatie leer. Ik koos deze keer voor bordeauxrood en nadat de keus gemaakt was had ik het de volgende dag al in huis. Supersnelle service!! Wist je trouwens dat ze bij de Lappenkraam een stagiaire hebben? Haar naam is Marit en ze is bij afwezigheid van Morena een zeer goede vervanger en zij stond al klaar om mijn stof te versturen. 

 

   

 

Het patroon met het riempje met nestelgaatjes was best een uitdaging, maar ik had inmiddels wat ervaring met deze stof. Maar nog steeds heel spannend dat het meteen in één keer goed moet gaan. Fouten kun je niet herstellen, want dan blijf je ieder gaatje van de naald zien. Het lastigste was de tailleband met het riempje. In de beschrijving was het goed uitgelegd en in mijn enorme verzameling met gespen vond ik precies de juiste gesp. Ik had ergens in mijn atelier (een schuurtje in de tuin wat helemaal volgepakt is met stoffen en fournituren) van die ringetjes die je met een tangetje in je riem kan maken. Maar toen had ik alleen goudkleurige ringetjes en een zilverkleurige gesp. Grr, nou dat weer en dus nog meer vertraging. In mijn favoriete fourniturenwinkeltje in Amersfoort hadden ze gelukkig van die ringetjes met een bijbehorend apparaatje. Toch vond ik dit nog het spannendst van alles, maar gelukkig ging het goed. Ik ben erg blij met het resultaat en voel me helemaal back in the eighties, wat voor mij echt de beste jaren ooit waren. Op kamers wonen (een beetje studeren) veel uitgaan, geweldige schoudervullingen, getoupeerd haar. Voor de leeftijdsgenoten....je weet wat ik bedoel 

 

   

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.