Nie Nie’s choice off traveling!

 • Geplaatst op
 • Door Nienke Niesink
 • 6
Nie Nie’s choice off traveling!

Nienke ging het avontuur aan door voor de eerste keer met travelstof te werken

Toen Morena mij vroeg of ik iets van travelstof wilde maken moest ik wel een keertje slikken. Ik ben niet gewend om met deze stof te werken en het stond me bij dat dit heel glibberig was. Maar ik vind het erg leuk mezelf uit te dagen om zo beter te ontwikkelen. Inmiddels naai ik 6 jaar en mag ik verwachten dat ik mezelf verbeterd heb. Dus ik ging graag de uitdaging aan! Helemaal toen ze mij deze stof liet zien! Ik was direct verkocht!

 

   

 

Een grote eer toen ik zag dat de stof op de site ook naar mij vernoemd is. https://www.delappenkraam.nl/nienies-choice-of-travelling.html
In de eerste instantie dacht ik gelijk aan sportkleding, ik hou van sporten en wilde graag zoiets uitproberen! Maar zo goed meedenkend als ze bij de lappenkraam zijn, vertelde ze dat deze stof hier te dun voor zou zijn maar ideaal was voor een zomerjurkje! Laat ik nu net het nieuwe boekje (editie juli 2020) van de knip doorgebladerd hebben, waarbij deze zomerjurk gelijk opviel.

 

   

 

Iets totaal anders, een totaal andere afwerking als ik gewend ben en voor het eerst deze hals afwerking, gekruist met blote schouders.

Tegenwoordig gebruik ik 9 van de 10 keer geen handleiding meer, maar voor deze top moest ik toch echt de gebruiksaanwijzing even goed lezen! 3x lezen en nog kwam ik er niet uit!
Wat ik deed was alle nummers, cijfers en letters opschrijven. De papieren delen op elkaar leggen zoals ze zouden komen te liggen en hierdoor kreeg ik meer inzicht. Ik besloot de volgorde van de handleiding om te gooien zodat het wat overzichtelijker werd (voor mij).
Hoe deze hele strijd is gegaan vindt je in mijn High Light op instagram, Blog De lappenkraam. www.instagram.nl/nie_nie_sewing

 

   

 

Mijn ontdekkingsreis met het werken met travelstof was erg leuk! Ik probeerde de diverse steken, steeklengtes ect. aan te passen maar uiteindelijk bleek gewoon simpelweg de stretch steek het beste. Dit voorkomt dat het draad gaat knappen en/of te strak komt te zitten! Erg leuk vond ik het, dit verschil eens te zien! De spanning van de machine zette ik op 3. 

 

   

 

Om te voorkomen dat deze stof gaat glijden onder je machine gebruik je het boven transport. Bij mijn machine moet ik deze er los opzetten, of eigenlijk mijn machine half ombouwen. Maar bij de meeste luxere machines zit dit er standaard op. Het zorgt ervoor dat je voetje over de stof heen loopt i.p.v. over de stof heen glijdt.
Mocht je dan toch nog last hebben van glijden gebruik je uitwasbare vlieseline (dit hoef je dan niet te verwijderen, gebeurd met wassen).

 

   

 

Het leukste van deze jurk vond ik de zoom, niet omdat deze bijzonder was maar omdat ik dan mijn nieuwe coverlock voor het eerst kon uitproberen! De coverlock is natuurlijk ideaal voor dit soort stoffen en super leuk voor mooie zoomen. Ik had diezelfde week nog een cursus gehad hoe ik ermee moest werken dus enorm leuk dit in de praktijk en alleen uit te proberen! Ik was enorm trots op mezelf dat dit bijna in 1x lukte!

Al met al heb ik enorm genoten van het maken van deze jurk! Een leuke uitdaging qua stof en patroon maar met bovenstaande tips kun je echt goed uit de voeten en weet je nu hoe simpel je met deze heerlijke stof kan werken! Want ja, deze stof zit echt heerlijk! Nooit geweten maar vooral met de hitte van de afgelopen week is zit dit echt fenomenaal!

En ik zou mezelf niet zijn als ik niet zou afsluiten met een paar gekke foto’s! Want ook tijdens het maken van de foto’s hebben Martijn (mijn man) en ik de grootste schik! (check mijn instagram)

 

 

Reacties

 1. Morena de Rooij Morena de Rooij

  Hoi Anette,
  Je kunt daarvoor het beste rechtstreeks met Nienke contact opnemen. Dat kan via Instagram of Facebook

 2. Asziane Asziane

  Ik was zó weg van deze jurk dat ik de stof besteld heb en 'm ook ga maken! Ik heb er zin in! Wat ik me na het bestuderen van het patroon nog af vraag: heb jij ook een voering in de jurk gemaakt? En is met deze toch best-wel-stretchy stof een blinde rits nodig?

 3. Ghijselinck sonja Ghijselinck sonja

  Vind het een heel leuke jurk en i' hou van de halslijn, alleen voor mij een probleem ik heb een nogal zware buste waardoor ik geen bustier vind die mij past en dus mijn beha bandjes bloot komen dat vind ikniet zo mooi, maar voor u een topmodel

 4. Nicole Nicole

  Wauw wat staat je deze jurk prachtig, ik heb heerlijk meegenoten met je maak tocht. Super leuk en wat een eer een stof met jouw naam! Chapeau je hebt jezelf weer overtroffen

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »