Nien en Stef trappen af....

Nien en Stef trappen af....

Nienke en Stephanie doen mee aan de Fibremood pattern hack en gebruiken hiervoor stof van De Lappenkraam

Zoals jullie wellicht al hebben vernomen gaan wij (Stephanie en Nienke) bloggen voor de Lappenkraam. Dit is onze openingsblog, waarbij we elkaar uitdaagden deel te nemen aan de wedstrijd van Fibremood, VictoriaHack.  

Wij willen onszelf even voorstellen aan jullie.

 

Mijn naam is Stephanie (stefjuhh89) en ben 30 jaar oud. Al heel wat jaren zit ik achter de naaimachine. Ik heb veel mogen leren van mijn moeder, toen ik het huis uit gegaan ben heb ik mezelf nog veel bijgeleerd. Nu waag ik me aan de grootste en mooiste projecten.

 

 

 

Ik ben Nienke Niesink op social media ook wel bekend als Nie Nie Sewing. Vijf jaar geleden begon ik met naaien en inmiddels ben ik gestart met een opleiding aan de modevakschool Ensaid. Ik heb de technieken die ik heb geleerd voor het afgelopen examen, Modinette, toegepast bij het veranderen van deze Victoria blouse.

 

 

 

Dit is het basis patroon van Fibremood, Victoria:

   

 

Beide zullen we iets vertellen over de aanpassingen die we hebben gedaan.

Stephanie wilde graag van de top een jurk maken, de wijzigingen die ze heeft toegepast zijn het verleningen van het lijfje tot de lengte van een nette jurk.
De ruffels in de kraag heeft Stephanie terug laten komen aan de bredere manchetten. Bredere manchetten vond ze beter staan dan de smallere versie, vooral in combinatie met de ruffels.

 

   

 

Om de jurk en stof op te fleuren gebruikte ze pailletten en kralen die ze van een oud shirt haalde en bewaarde voor hergebruik. Het paste enorm leuk bij deze combinatie.

 

   

 

Stephanie vindt dat ze een wijdt vallende jurk niet goed kan hebben en daarom tailleerde ze hem met behulp van een riempje.

 

   

 

Stephanie maakte gebruik van een viscose stof, de stof is makkelijk te verwerken en bij het strijken kreeg het een satijnen glans.

https://www.delappenkraam.nl/viscose-oyster.html

 

Ook Nienke wilde een jurk/tuniek maken van deze top en is ook van mening dat een wijdt vallende jurk haar niet mooi staat. Daarom heeft zij vooraf taille aangebracht in het patroon, dit deed ze door eerst terug te gaan naar het “ basis patroon, zonder rimpels”.

 

   

 

Vervolgens voegde ze ook een terug en overslag toe, zodat het meer een echt blouse effect kreeg. (Het achterpand werd tegen de stofvouw aangelegd) De onderkanten van de tuniek liet Nienke rond lopen om een “chiquer” effect te krijgen.

 

   

 

Nienke had het idee om de rimpels van de kraag en het boven pand op meerdere plekken terug te laten komen en deed dit door pofmouwen/rimpels boven in de mouw toe te voegen. Waardoor de mouw onder en bovenaan rimpelde. (onderaan gebruikte ook Nienke bredere manchetten)

 

   

 

Nienke maakte gebruik van een satijnen stofje, met een beetje geduld en veel rijgwerk krijg je een heel mooi resultaat! 

https://www.delappenkraam.nl/ecru-tijgerprint-satijn.html

 

Drie maart is de uitslag van de wedstrijd en de top 3 wint een jaarabonnement Fibremood magazine..
Wie van ons vind jij een winnaar!?

Wil je meer van onze creaties zien? Volg ons dan op Social media

https://www.instagram.com/stefjuhh89/

www.instagram.com/nie_nie_sewing

Maandelijks zal er op www.lappenkraam.nl een blog van een van ons verschijnen!

 

Reacties

  1. Janine Vrieze Janine Vrieze

    Leuke blog, vind beide creaties een prijs waard hoor!! Succes beiden! Lees graag meer van jullie.

  2. Ina Leeman Ina Leeman

    Leuk om jullie te volgen en de nieuwe stofjes van de Lappenkraam te zien en gelijk te kunnen bestellen. Toppie

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen