Nienke's laatste blog

Nienke's laatste blog

Nienke schreef haar laatste blog voor De Lappenkraam en gebruikte daarvoor een stretch katoen die inzetbaar is voor heel veel patronen!

Ik twijfelde al een tijdje over de Hariette blouse, dat is een gezamenlijk ontwerp van Beletoile en Mijke (Sewitcurly), maar “nette blouses” zijn niet echt mijn stijl. Totdat ik weer eens mijn smaak aanpaste en bovengenoemde dames ook nog eens een reeks aanvullingen op het bestaande patroon uitbrachten. Een leuke set kragen om te kunnen variëren op het basis patroon of als nepkraagje onder een trui toe te voegen voor wat extra styling.

 

   

 

 

Een tijd geleden, was ik bij Morena op bezoek om haar mooie stofjes weer eens in het echt te bewonderen! Je wordt daar altijd heerlijk gastvrij ontvangen, alsof je thuiskomt! Samen met nog een klant raakten we aan de praat, keken we mee met elkaars keuzes en dronken we uiteindelijk met zijn allen aan de koffietafel een bakje thee en deelden we naaiverhalen! Echt een heerlijk ontspannen moment, eventjes “me time”! Ik koos deze keer voor een katoen met een beetje stretch die niet echt "fladdert" maar dun genoeg is voor een leuke blouse.

 

 

 

 

 

Ik ga altijd naar de Lappenkraam voor de wat minder doorsnee stofjes. Naast een “basiscollectie” van de bekende Nederlandse stoffenleveranciers gaat Rob altijd zelf naar Parijs om de nieuwste fashionstoffen in te kopen! Hiermee maken ze zichzelf echt onderscheidend om de markt!! En ik hou ervan! Zo kun je het meemaken dat je volgend jaar een stofje terugziet in de collectie van een bekende designer die dit jaar al bij De Lappenkraam te koop was! Je vindt er dus stofjes die je nergens anders vindt. Ze kopen er geen duizenden meters van dus je bent exclusief!

 

   

 

 

Ik had al zo hier en daar online begrepen dat er een kragenlijn uitkwam van Beletoile en Mijke. Toen was al snel mijn twijfel weg over deze blouse en ging ik alvast opzoek naar een stofje voor als deze “aanvulling” uitkwam. Ik vind het namelijk altijd leuk dat ik in een blog meer kan vertellen dan alleen de stof maar jullie kan meenemen in de nieuwe patronen of de nieuwe rages.
In dit geval is het dus een nieuw patroon! Met een aanvulling van kragen, die jezelf kan kiezen. Ik koos voor de meest retro kraag, met schulpjes!

 

   

 

 

De kraag is net zo gemakkelijk als een normale kraag alleen moet je de rondingen natuurlijk meer inknippen en goed uitstrijken om het ook netjes strak en rond te krijgen. Ik denk dat het mij aardig gelukt is!

Naast de leuke kraag gebruiken ze ook een leuke techniek, genaamd burito, waarbij je het achterpand dubbel maakt en alle naden naar binnen liggen, zodat ook de binnenkant netjes is afgewerkt. Je hebt dan nergens naadwaarde zichtbaar, behalve de zijnaden uiteraard.

 

   

 

 

Ik vind het erg leuk een blouse in de broek te dragen, maakt het naar mijn mening net wat minder “klassiek” of netjes, gewoon lekker vlot.

In dit geval maakte ik de blouse ook een maatje te groot. Voor de naaisters onder ons die al langer naaien zijn daar vast zelf ook al vaker tegenaan gelopen… Stof kan alles maken of breken, niet alleen qua look maar de stof kan ook maken dat een kledingstuk net anders valt, of te klein of in dit geval te groot.
Des al niet te min ben ik wel enorm blij met het resultaat, ik heb mezelf weer overtroffen met mijn netheid en afwerking! (Wat vanwege mijn geduld soms nog weleens wat moeite kost *grinnik)

 

   

 

 

Dit was helaas mijn laatste blog voor de Lappenkraam omdat ik heb besloten lessen en workshops te gaan geven en niet verwacht dit nog te kunnen combineren. Maarrrr ik blijf zeker een goede klant bij de Lappenkraam en blijf ik ze ook zeker volgen! Willen jullie mijn andere creaties zien, volg mij dan op www.instagram.com/nie_nie_sewing

Reacties

  1. Mariëlle Runhaar Mariëlle Runhaar

    Wat jammer dat je stopt met bloggen!ik vinder altijd leuk en leerzaam om ze te lezen! Succes met de lessen en workshops!

  2. Diana Van Dijk Diana Van Dijk

    Dank je wel voor je leuke bijdragen! Ik heb er van genoten! Veel succes bij alles wat je met je hobby mag gaan ondernemen!
    Groetjes,
    Diana van Dijk

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.