Over chique, speels en een hangmat

  • Geplaatst op
  • Door Lilian Blanken
  • 1
Over chique, speels en een hangmat

Vanuit haar vakantieadres in Frankrijk stuurde Lilian ons het verzoek om iets leuks uit te zoeken voor een wikkeltop.

   

 

Dit project is liggend in mijn hangmatje in Frankrijk bedacht. Hoewel de naaimachine niet mee gaat op vakantie ben ik wel lekker bezig met plannen maken. Op Pinterest vond ik een plaatje van een wikkelblouse die ik onmiddellijk op mijn to sew lijstje zette en bij de Lappenkraam vond ik een prachtige stof (ja hoor nog steeds vanuit mijn hangmatje hihi)

Deze zwarte viscose met strepen (https://www.delappenkraam.nl/chiffon-zwart-met-transparante-streep.html ) heeft een kleurverloop. Dit is online wat lastig te zien. Echt zo’n stof die je eigenlijk in real life moet zien, gedragen door iemand. Want het uiterlijk van de stof wordt mede bepaald door wat er onder zit. Gelukkig kon ik ook een filmpje bekijken; dit bevestigde mijn gedachte; dit is een prachtige stof!

 

   

 

Nog even een twijfel want de stof is er in een effen variant, maar ook met mooie witte bloemen (https://www.delappenkraam.nl/chiffon-semi-transparant-bloem-zwart-wit.html ), maar voor de blouse die ik in gedachten had leek een effen variant passender.

 

   

 

Daar ging ik overigens nog even de mist in. Ik bestelde een patroon bij Its-a-fits, maar ik lette niet goed op, dus dit was een grote maten patroon. Na een oproepje op Instagram kreeg ik gelukkig een stapel suggesties waaronder deze variant; De Peppermint wrap top. Nog een gratis patroon ook, met veel aandacht voor de afwerking. Zo word alles afgewerkt met Franse naden; iets wat met deze doorschijnende stof echt mooi werkt.

In een eerdere blog vertelde ik jullie al over het werken met chiffon. Dit is niet het makkelijkste stofje, maar met wat aanpassingen prima te doen. Nu hem ik het me bij dit projectje ook wel heel makelijk gemaakt. Ik heb een poging gedaan om de randen om te zomen, maar dit werd hobbelig en niet mooi. Dus heb ik alle zomen afgewerkt met een rolzoompje. Niet moeilijk, en als je het mij vraagt geeft het nog een leuk effect ook. Heb je nou geen lockmachine; vraag eens aan een medenaaister of ze je wil helpen. Is zo gepiept.

 

   

 

Verder deed ik nog 2 aanpassingen aan het patroon: ik gebruikte elastiek om de mouwen af te werken. Nou ja,. Ik had geen smal elastiek meer in huis, dus heb mijn smock elastiek in stukjes geknipt; blijkbaar werkt dat ook.

Daarnaast heb ik het patroon met 7 cm verlengd. Het model is een cropped top, maar ik voel me zelf toch net wat blijer als het iets langer is. Het verlengen van deze wikkeltop is nog wel even puzzelen, doordat het striklint aangetekend is. Uiteindelijk heb ik hem vlak boven het striklint doorgeknipt en heb ik de ronding bijtekent op deze manier:

 

   

 

En dit is dan het resultaat; Ik ben blij met mijn chique en toch speelse top. Precies geworden zoals ik in mijn hangmatje heb uitgedacht!

 

   

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.