Pak a la Nienke

  • Geplaatst op
  • Door Nienke Niesink
  • 2
Pak a la Nienke

Wij hebben naast de gewassen linnen een nieuwe kwaliteit linnen op de site gezet die soepel valt maar tóch heel stoer is. Geknipt voor Nienke dachten wij..... en dat bleek ook!

Een tijdje geleden begon ik met het maken van Inspiratieborden op Pinterest

Ik zag een pak (toen dacht ik jumpsuit) voor dames en dit was mijn eerst opgeslagen afbeelding!
Toen ik Morena mijn nieuwe inspiratiebord liet zijn zei ze gelijk; “O Nienke; dat pak.. Daar heb ik de perfecte stof voor!!” En dat klopte, ze heeft een nieuwe serie met een erg mooie kwaliteit linnen in natuurlijk de nieuwste zomerkleuren.

Ik koos voor oud roze https://www.delappenkraam.nl/linnen-stof-oud-roze.html

Deze kwaliteit is leverbaar in 6 prachtige kleuren

   

 

Hoe tof dat wij beide ons oog als eerste ook op dit pak lieten vallen, helemaal voorbestemd voor een blog dus!!

 

   

 

In het kader van mijn opleiding probeer ik wat meer patronen zelf te ontwerpen. En tja, dat moet ook wel als je zoiets specifieks zoekt als dit. Tevens kan je dan ook de aanpassingen makkelijker doorvoeren die jezelf wilt!

 

Het grappige was dat ik de vorige keer al een basis broek had getekend voor de bermuda. Een basispatroon knip ik niet uit, want hier kan je altijd dan je aanpassingen op doen die je later wil toepassen. Ik maak hem ook gelijk in twee lengtes zodat je hem multifunctioneel kan gebruiken, voor nu dus heel handig!

Zo hoefde ik eigenlijk de broek alleen maar over te trekken, het tekenwerk had ik al gedaan voor de vorige blog. Echter mochten bij deze broek de plooien wat subtieler en legde ze ik de andere kant op om een andere valling van de plooi te krijgen. (en ik heb de zakken iets aangepast). Oja, en ik heb de boord hier niet afgeknipt gelijk bij de gulp maar langer laten doorlopen. Maar dit is allemaal heel gemakkelijk te veranderen omdat ik alle basislijnen en meetpunten natuurlijk op mijn basispatroon heb staan!

 

   

 

Voor het bovenstuk koos ik voor een kimonomouw afwerking, omdat ik geen naden zag in het armsgat. In het origineel van Pinterest zat een open arm, de onderkant was hier niet dicht gestikt maar was als het ware, als een hele lange mouwsplit afgewerkt. Echter leek me dat totaal niet praktisch, als mama zijnde, of überhaupt, een open mouw?? Daar blijf je toch de hele tijd achter hangen, *Grinnik

Ik vond het wel leuk de mouw een “pof/groot” effect te geven en daarom maakte ik brede mouwen en rimpelde ik ze op de manchet. Verder moest de kraag natuurlijk enorm zijn en vond ik de twee kleppen op de borstzakjes wel een leuk detail.

 

   

 

Ik had alles voorbereid en de afspraak met mijn man was dat ik een ochtendje zou naaien en dan verderop in de week door zou gaan. Maar ohhhhh, ik werd zo enthousiast en had zoveel spanning. Ik kreeg letterlijk buikpijn toen ik het voor- en achterkant van het boven pand op elkaar ging spelden. Ik heb namelijk nog nooit, echt nog nooit, zo’n kledingstuk voor mezelf getekend en in elkaar gezet. Nog niet eerder een kimonomouw en nog nooit eerder een reverskraag. (de kraag, wel een keer op halve schaal voor het examen. Maar dit vond ik een van de moeilijkste dingen!)

 

Maar mijn man is hartstikke lief en kent mij heel goed, dus die heeft mij lekker de hele dag laten naaien en s’middags om 16 uur was ik klaar.. Helemaal hieper de pieper dat alles in elkaar past! Klink ik nu arrogant als ik hier echt trots op ben?? Ik heb mezelf echt weer overwonnen.

 

   

 

Het pak, de tekening, de voorbereiding, het naaiwerk, alles valt helemaal op zijn plek in combinatie met deze geweldige linnen. Het zit heerlijk, luchtig en toch strak. Wat ik erg mooi vind aan deze linnen is dat hij heel dun en luchtig is zoals je van linnen gewend bent, maar ook wel een soort stijfheid heeft waardoor je zo’n strak kledingstuk kan neerzetten. Bovendien kreukt de stof op een prachtige manier (Rob van De Lappenkraam noemt het ook wel "edelkreuk") dus ga dat er zeker niet uit strijken! Deze stof past perfect bij het patroon; dit heb je gewoon nodig bij zo’n kraag en broek, anders zou het pyjama look zijn geworden denk ik, *grinnik.

 

Ik denk dat deze linnen in andere kleuren nog wel vaker teruggaat komen in mijn kledingkast, door de luchtigheid, maar toch ook een stevige en ook wel stoere “touch” maakt dat het perfect is voor veel kledingstukken. Hierdoor krijgen de kledingstukken net een iets extra dimensie en kan ik het ook goed dragen naar mijn werk! Soepel maar toch stevig, heee.. Dat is apart! Maar als je naar de foto’s kijkt geloof ik dat je wel ziet wat ik bedoel?!

 

   

 

Wat een enorm gave ervaring was dit! Echt super spannend en supercool om te doen. Voor nu kwam er meer tijd bij kijken dan wanneer ik een patroon uitrader, omdat ik nog geen geoliede machine ben maar dat gaat goed komen in de toekomst! Dit motiveert zo enorm om nog meer zelf te ontwerpen!! Hoe cool is dat nu? Je ziet iets hangen en je tekent het naar eigen wens gewoon na en maakt het dan ook nog “even”!!..

Wil je een idee krijgen van deze reis? Kijk dan even op mijn Instagram, waar ik op mijn profiel een bolletje heb staan met De Lappenkraam, hierin kan je de story’s terugzien van het laatst gemaakte kledingstuk voor de blog van De Lappenkraam, de leukste stoffenwinkel van Nederland ;) *Grinnik

 

   

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.