Patroontest Beletoile

  • Geplaatst op
  • Door Nienke
  • 1
Patroontest Beletoile

Nienke testte voor Beletoile een superleuk patroon van een bomberjack en maakte er meteen maar een complete combinatie van !

Eerder dit jaar testte ik al eens een patroon voor Isa van Beletoile, dit was een enorm succes! Haar patronen zijn altijd vrij gemakkelijk te maken met een complete en goede uitleg.
Sommige denken dat de moeilijkheidsgraad ook wat zegt over het totaal plaatje. Maar niets is minder waar, soms is het gewoon heerlijk iets wat sneller of gemakkelijker te kunnen maken en dat toch een geweldig outfit te hebben! En hoe gaaf voor alle beginnende naaisters onder ons?!

 

   

 

We konden kiezen tussen verschillende patronen, maar toen ik het bombervest zag contacteerde ik gelijk Morena, heb jij een teddy stof??! (en dan ook nog in de nieuwe modekleuren?) Ze ging gelijk voor mij opzoek en bestelde meerdere kleuren! Ik kon niet kiezen, zo mooi ik de nieuwe winter kleuren vindt.
Samen gingen we opzoek naar de best passende stof om deze als voering te gebruiken, ik wilde een keer wat anders dan een standaard voering en koos voor een crêpe stofje met een leuke print in dezelfde basiskleur. (hieronder een aantal foto’s van opties die we bedacht hadden)

 

 

 

Ik ben helemaal weg van aubergine kleur en koos daarom voor deze versie! https://www.delappenkraam.nl/teddy-paars.html


Vanzelfsprekend zou het zijn, het shirt in dezelfde stof te maken als voering. Maar ik ben mezelf niet als ik dit niet een klein beetje omgooi. Ik gebruikte deze crêpe namelijk voor de broek en koos voor een rustig effe kleurtje als basis voor een top, ook een crêpe. https://www.delappenkraam.nl/stripes-on-crepe-aubergine.html
https://www.delappenkraam.nl/crepe-georgette-beige.html

   

 

Eigenlijk had ik nog niet eerder met crêpe gewerkt en vroeg ik mij af of het niet te dik en warm zou zijn, maar Morena verzekerde mij ervan dat het een heerlijk stofje was, precies goed qua dikte voor wat ik wilde maken! Altijd zo fijn als ze in de winkel met je meedenken! Vooral als je de stoffen niet kan voelen of van een foto moet beoordelen.
Wisten jullie dat ze bij De Lappenkraam daarom ook online veilingen organiseren?! Ze houden ongeveer eens per maand een live facebook en insta sessie, waarbij ze de stoffen live voor de camera laten zien, ze wapperen ermee en zoomen in zodat je een betere indruk krijgt van de stoffen!! Echt enorm fijn, want zo kan je het veel beter beoordelen! (en erg gezellig ook, hilarische hoe dat gaat. Alsof je er met een bak koffie bij zit i.p.v. achter je laptop)

 

   

 

Het klopte inderdaad! De stof is heerlijk, crêpe is super fijn mee te werken! Niet te dik en niet te dun, precies goed. Waar ik scuba soms nogal zwaar vindt maar wel een soort gelijke structuur heeft, vindt ik crêpe geen zware stof en daardoor ook iets luchtiger en makkelijker te verwerken.
In combinatie met het teddy stofje, zweet ik alsnog de pan uit met de bomber , hihi.. Maar dat was de bedoeling. De broek daarin tegen is heerlijk voor dit seizoen, je zit deze stof wel vaker terug in broeken, met name pantalon-achtige versies.

 

   

 

Ik droeg deze broek op een vrij frisse dag, waarbij een briesjes stond, maar heb het geen moment koud gehad. Ik ga het setje zeker vaker dragen en gebruik de bomber ook als vest/jas om heerlijk de hond mee uit te laten!

Waarom deze aandacht voor de dikte van de stof? Deze vraag kreeg ik meerdere keren via mijn social media account www.instagram.com/nie_nie_sewing. Ik probeer jullie vragen altijd te beantwoorden en te verwerken in mijn blog zodat ik jullie een zo goed mogelijk beeld kan geven van mijn project en ervaringen.

 

   

 

Hopelijk heb ik jullie via deze weg en alle sneak peak foto’s die ik heb geplaatst, geïnspireerd wat te doen met deze stoffen en combinaties. En kunnen jullie ook hiermee aan de slag!
Wat nog leuk is te vermelden is dat ik alle fournituren van fournituren.nl zijn, hier werkt De Lappenkraam mee samen. De paspel, de ritsen, en boordstoffen zijn in diverse combinaties mogelijk. Zoveel zelfs dat ik niet kon kiezen. Daarom heb ik jullie mee laten beslissen via mijn instagram. Jullie kozen voor de paarse optie, die ik zelf uiteindelijk ook het mooiste vond. Maar de lichte versie zoals het shirt, of de versie met strepen was ook erg leuk geweest!

 

   

 

Al deze keuzes en mogelijkheden hebben jullie kunnen volgen mijn Story’s/mijn verhaal op fb en instagram. Ik sla dit altijd op in een high light op mijn profiel. Voor degene die dit niet kennen; als je met bovenstaande link naar mijn pagina gaat, krijg je alles te zien wat ik heb gemaakt. Daar staan niet alleen foto’s maar ook gele bolletjes, waarvan eentje “De Lappenkraam” heet. Elke maand kunnen jullie hier alle filmpjes terugkijken die ik over het kledingstuk van die maand heb gemaakt! (hier kun je dus ook de keuzes in boordstoffen van fournituren.nl terugzien)

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »