Ruik de herfst

  • Geplaatst op
  • Door Nienke Niesink
  • 2
Ruik de herfst

Nienke maakte een toffe blouse met een crêpe in herfstkleuren en gaf er haar eigen draai aan door wat weg te laten en zelf de (schattige) knoopjes te maken.

 

Af en toe, als ik me verveel, een programma niet leuk vindt of dergelijke ga ik lekker op mijn telefoon kijken, inspiratie opdoen. Ik kijk dan graag op mijn favoriete site van De Lappenkraam om de nieuwe collectie in de gaten te houden! (op de hoogte te blijven van al het nieuws)

Toen ik dit stofje zag op de startpagina, wist ik direct dat ik deze wilde hebben! Net als veel meer stoffen,  *grinnik. Maar bij deze had ik direct een projectje in mijn hoofd!

https://www.delappenkraam.nl/oaktree.html

 

   

 

Mijn garderobe bestaat over het algemeen over wat neutrale, basics kleding. En als het met meerdere kleuren of bedrukking is, dan is dat vaak in natuurtinten of donkere kleuren. Maar soms vind ik het ook echt heerlijk een uitstapje te maken naar iets anders! Even iets helemaal “out of my comfortzone” voor mijn begrippen. Iets dat dan wel weer goed combineert op een basis broek of rok.
En laten we de Retro stoffen niet vergeten, ook deze uitstapjes maak ik graag omdat ik echt fan ben van retro/vintage kleding.

Deze blouse is echt perfect voor op een zwarte broek of een bruinachtige rok! (zoals hier op de foto’s)

 

   

 

Mijn wintergarderobe moest ook echt uitgebreid worden met meerdere tops/blouses of truien. *grinnik, iets met kleding heb je nooit teveel toch..

Ik maakte deze blouse al een keer eerder, maar die was echt mislukt! Het stofje werkte niet echt mee en ik heb hem dan ook niet gedragen. Toch bleef ik dit model erg gaaf vinden en besloot ik hem nogmaals te proberen met deze stof! Een perfecte match! Al zeg ik het zelf, ik heb alleen onder ook een boord toegevoegd zodat het ook daar rimpelt en het hierdoor ook net even wat minder chique is. (of je draagt hem in je broek/rok en dan zie je het niet of je draagt hem meer als shirt i.p.v. blouse)

 

   

 

Om nog wat extra’s toe te voegen maakte ik voor het eerst zelf de knoopjes. Ik knipte precies de kleine bloempjes uit de stof en prutste die om de knoop. In mijn high lights op mijn Instagram, www.instagram.nl/nie_nie_sewing  vindt je de filmpjes hiervan bij het bolletje De Lappenkraam.

De fournituren komen van fournituren.nl

 

 

 

De oplettende lezer zal opmerken dat ik de strik heb vervangen door een haak sluiting. Deze versie gaat zeker weten gedragen worden! 

 

   

 

Even wat informatie over de stof als aanvulling op bovenstaande, dit omdat deze vraag vaak gesteld. De stof is een crêpe stof, hij is wat dikker en prima geschikt voor blouses, truien, shirts, jurken, broeken, voering van een bomberjack (zoals mijn vorige blog). Door de dikte van de stof is hij goed te verwerken in diverse kledingstukken. Zelf vind ik het vergelijkbaar met een scuba stofje alleen wat minder glad, hij heeft een kleine bolletjes structuur waardoor het eigenlijk altijd een matte glans heeft. (geen glans stof, zoals scuba wel heeft)

Crêpe is echt heel makkelijk te verwerken, je hoeft eigenlijk met weinig factoren rekening te houden. Je gebruikt gewone steken maar wel een stretch naald omdat het een rekbare stof is.

Bekijk ook voor bewegende beelden, waardoor je de “ valling” van de stof ziet mijn high lights op Instagram.

 

   

 

 

Oooo en hoe vinden jullie de rok op de tweede foto van mijn blog? Deze heb ik gemaakt met de Leatherlook punta di Roma, ook van De Lappenkraam. https://www.delappenkraam.nl/punta-leatherlook-taupe.html

Ik heb hier al eerder een blog over geschreven, https://www.delappenkraam.nl/blogs/de-lappenkraam/lady-in-leatherlook/ Ik gebruikte hier de blauwe versie.

Over deze rok verschijnt binnenkort een blog op mijn eigen website omdat deze onderdeel is van examen serie. www.nieniesewing.com

 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »