Sew over 50

  • Geplaatst op
  • Door Christine Mellink
  • 4
Sew over 50

Onze nieuwste blogger Christine pakt meteen uit met een leuk verhaal over haar project met de crepe en geeft de lezer óók een inkijkje bij De Lappenkraam achter de schermen. (met veel humor!)

Op 26 september was de lappenkraam aanwezig bij de stoffenbeurs in Amersfoort. Dat was mijn kans om ze in het echt te zien!
Achteraf weet ik zeker dat ik ze al talloze malen heb gezien bij stoffenbeurzen. Na een hele berg lappen verzameld te hebben vroeg ik aan de mannen of ze nog behoefte hadden aan een nieuwe blogger."Dan moet je even met Morena mailen!" riepen ze in koor! “En kom je dan ook gezellig een keer naar onze winkel? Dus toen ik thuis kwam met mijn prachtige stoffen heb ik meteen de stoute schoenen aangetrokken en Morena gemaild.

 

   

 

Ik heb haar verteld over de enorme community op Instagram met naaisters van over de hele wereld, maar ook dat er een hele speciale groep 50-plussers zijn en dat die ook echt een groot deel van de doelgroep "hobbynaaisters" zijn. Neem maar eens een kijkje op de hashtag #sewover50. Morena reageerde meteen super lief met een positief bericht. En zo werd ik dus als 50-plusser toegevoegd aan de groep met super creatieve en getalenteerde bloggers van de Lappenkraam.

 

Toen kwam de lastige opgave om een stof uit te zoeken. Samen met Morena ging ik virtueel de hele winkel door. Ik heb haar ook gevraagd of er een stof was waar ze wat extra aandacht op wilde vestigen en zo kwamen we uit op deze crêpe met grijze panterprint. Op de op de site staat deze als volgt beschreven:
Dikke crêpe dierenpootje €8,00 per meter
Deze crêpe is redelijk zwaar van kwaliteit en schijnt dus absoluut niet door. De ondergrond is een beetje "gevlamd" ecru waardoor het geheel heel levendig overkomt. Het is inderdaad een wat dikkere crêpe die zwaar aanvoelt, waardoor het perfect was voor de jurk die ik in gedachten had: De Ursula-dress uit la Maison Victor 5 /2020. Bij het pakje zat een lief kaartje van Morena en een leuk label om mijn jurk mee af te maken.

 

   

 

Een paar handigheidjes die ik altijd gebruik bij het maken van een papieren patroon. De tekens die op de kop van de mouw staan: twee streepjes waar de mouw aansluit aan het achterpand, één streepje voor de schoudernaad en één streepje waar het voorpand komt. Ik probeer de patroondelen altijd zo voordelig mogelijk neer te leggen en soms komt het dan beter uit om een deel op z’n kop neer te leggen. Daarom prik ik altijd een paar gaatjes in het papieren patroon, zoals je op de foto ziet zodat de tekens ook op de achterkant van het papier zichtbaar zijn.

 

   

 

Vroeger gaf ik dat altijd met spelden aan meer tegenwoordig zet ik een klein knipje op de plek van deze tekens. Nog een ander trucje wat ik altijd gebruik: als een voor- en achterpand erg op elkaar lijkt, dan doe ik een rode speld in het voorpand zodat ik dat kan terugvinden. Of een speld aan de goede kant van de stof als de voor en achterkant erg op elkaar lijkt. Ik heb ik dit geval de "verkeerde" kant van de stof gebruikt omdat ik die mooier van kleur vond (geen beige in mijn kleurenpalet J) en wie bepaalt trouwens wat de goede of verkeerde kant van een stof is....
Verder ben ik altijd wat ongehoorzaam als het gaat om rimpelen: In de beschrijving staat altijd dat je twee rijen moet stikken en daar de rimpels mee verdelen. Ik doe dat altijd met één rij en dat werkt prima!

 

   

 

Afgelopen dinsdag 20 oktober mocht ik samen met mijn man Karel  "een bakkie" komen doen in hun winkel. Wat werden we hartelijk ontvangen!! Natuurlijk werden de coronaregels nageleefd en moesten we een (zelfgemaakt) mondkapje op. We kregen een backstage tour door het magazijn, de voorraad en de fotostudio van Morena, waar alle stoffen op de foto gezet worden voor op de website. Het vouwen en knippen van de coupons is nog heel veel handwerk, wat met veel liefde voor de stoffen gedaan wordt. Rob liet zien hoe veel ruimte er eigenlijk al in het magazijn is ontstaan doordat er al heel veel winterstoffen verkocht zijn. (ik vond dat er nog steeds best veel lag!)

 

   

 

Doordat er dit jaar vanwege Corona veel stoffenspektakels en beurzen niet doorgaan liepen ze veel inkomsten mis, maar ze verzonnen nieuwe manieren waardoor hun trouwe èn nieuwe klanten toch hun mooie stoffen konden kopen. De website werd professioneler en gebruiksvriendelijker gemaakt. En ze bedachten hun eigen spektakel: de lappenveiling op hun facebookgroep “lappenlogica”. Daarbij laten Rob en Dhimos één voor één alle coupons zien die je normaal gesproken op de markt zou kunnen kopen. Tijdens dit life event op facebook  kan iedereen die zit te kijken deze lappen kopen en ondertussen probeert Morena alle vragen te beantwoorden en is er tussendoor ook nog tijd voor grappen.

Daarnaast is er ook nog één keer per maand loodsverkoop, waar ik ook echt regelmatig naartoe zou gaan als ik dichterbij woonde.
In het magazijn heb ik foto’s gemaakt voor deze blog en rond lunchtijd werd er geroepen: “willen jullie ook een broodje mee eten?” En zo zaten we met het hele team gezellig te lunchen. Wisten jullie dat er een geweldige foto van Rob in de kantine hangt? Verder zal ik daar niets over vertellen, sommige dingen kunnen beter geheim blijven  ;-)

 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »