Siccero Jumpsuit van Viscose tricot

  • Geplaatst op
  • Door Nienke Niesink
  • 7
Siccero Jumpsuit van Viscose tricot

Viscose tricot verwerkt tot een jumpsuit by Nienke Niesink

Al een hele tijd stond de Siccero jumpsuit van Deer en Doe op mijn verlanglijstje.
Wat mij weerhield was het feit dat deze jumpsuit zo vaak door iedereen wordt gemaakt, dat hij bijna niet meer bijzonder is. Degene die mij volgen op www.instagram.com/nie_nie_sewing, weten inmiddels dat ik altijd net een beetje anders ben. Ik hou ervan om een statement te maken door een eigen draai eraan te geven, of doormiddel van een wijziging aan het patroon of een bijzonder stofje. Veel stoffen van De Lappenkraam lenen zich hiervoor. Net als ik, probeert ook De Lappenkraam onderscheidend te zijn met hun diversiteit aan stofjes. Erg leuk!

   

Toen ik op de site van De Lappenkraam aan het snuffelen was, vond ik deze onwijs gave stof, viscose tricot https://www.delappenkraam.nl/viscose-tricot-zalm-bloemetje.html
Ik denk dat doormiddel van dit stofje ik ook bij dit patroon weer een eigen draai eraan heb gegeven. Echt weer een Nienke outfit ervan gemaakt heb!

   

Ik zal jullie stiekem vertellen dat ik helemaal niet vaak met tricot werk en dat ik eigenlijk de viscose versie van tricot helemaal niet kende! Niet in deze kwaliteit, laat ik het zo zeggen! Maar door de perfecte service van De Lappenkraam heb ik middels een filmpje de stof toch even een soort van kunnen “voelen” om te beoordelen of dit ging werken met het Siccero patroon. (natuurlijk kan je naar hun winkel, maar vanwege de Corona tijd besloot ik dit niet te doen en online te bestellen)
Het zou spannend worden, want het was wel een dunnere kwaliteit. Maar ik gokte het er toch op. Eenmaal iets in mijn hoofd, krijg ik het er niet meer uit!

   

 

Eenmaal het stofje in huis werd ik nog enthousiaster en kwamen ook andere ideeën in mijn gedachten voorbij. Want deze stof leent zich uitermate voor een heerlijk zomerjurkje, een wat nauwsluitend model of een mooie lange jurk. Door de lichte kwaliteit valt hij enorm mooi, “golft hij heerlijk mee” en kan je hem voor allerlei varianten jurkjes wel gebruiken.  En tja, jurken blijft echt een zwakke plek. (niet dat ik ze enorm veel draag, maar maken doe ik ze maar al te graag, haha)

Toch bleef ik bij mijn eerste standpunt! Wie weet bestel ik nog wel meer van deze stof, *grinnik.

   

 

Mede door de wedstrijd #sewthatpatternnow besloot ik dit patroon deze maand te gebruiken! Erg leuk hoe anderen elkaar inspireren via deze # om toch eens die grote stapel met wens projecten weg te werken! Bij mij heeft het gewerkt, ik heb twee kledingstukken ingestuurd, deze jumpsuit en een leuke retro blouse.

Ik ben echt helemaal weg van een vintage look en ben van plan meer retro kleding te maken. Ik durfde voorheen nog geen vintage patronen te gebruiken maar deed dit doormiddel van de retro stof te gebruiken voor een “model van nu” om zo toch een bepaalde look te creëren.
*Vintage wil zeggen tweedehands, Retro is nieuw maar met een vintage look!

   

 

Naast dat het helemaal hip is op het moment, heb ik het gewoon altijd al leuk gevonden!  Ik durf het alleen nooit, ik heb hier te weinig zelfvertrouwen voor. Inmiddels moet ik toegeven dat dit zelfvertrouwen wel steeds een stukje meer wordt door alle leuke reacties die ik van jullie ontvang op social media en op mijn blogs.
(kijk voor meer blogs ook eens op mijn eigen site www.nieniesewing.com)

Reacties

  1. Nienke Nienke

    Hi dames! Bedankt voor jullie leuke complimenten
    https://shop.deer-and-doe.fr/en/sewing-patterns/82-sirocco-jumpsuit-pattern.html

    Hier heb ik het patroon vandaan! En het geweldige stofje die het afmaakt zie je hierboven in de blog.. (uiteraard zijn andere stoffen ook geschikt)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »