Sneller dan breien

  • Geplaatst op
  • Door Lilian Blanken
  • 0
Sneller dan breien

Lilian had zin in een "snel projectje" om de lockdown een beetje comfortabel door te komen. Het werd een superleuk én super makkelijk patroon dat ook heel geschikt is voor beginnende naaisters.

Deze keer laat ik jullie in mijn blog graag het Luz vest van Fibremood zien. Een erg leuk en simpel patroon. Helemaal geschikt voor beginnende naaisters. Of voor de gevorderde naaister, die in deze lockdown- en drukke thuisonderwijs-tijd, een snel project wil doen.

 

   

 

Ik gebruikte deze keer een mooie kabelstof. Door het kabelpatroon van de stof krijgt het kledingstof meteen een andere look. De stof is heerlijk warm en in verschillende kleuren te krijgen. Ik heb lang getwijfeld tussen de olijfgroen (https://www.delappenkraam.nl/kabel-gebreid-olijfgroen.html), de jeansblauw (https://www.delappenkraam.nl/kabel-gebreid-jeansblauw.html) of de oud rose (https://www.delappenkraam.nl/kabel-gebreid-oud-rose.html). De ecru variant (https://www.delappenkraam.nl/kabel-gebreid-ecru.html)  vond ik ook schitterend, maar helaas, van de kleur wit word ik, nog een tandje bleker dan ik altijd al ben in de winter. Het werd uiteindelijk de aubergine kleur (https://www.delappenkraam.nl/kabel-gebreid-aubergine.html), een kleur die ik schitterend vind, maar die ik nog weinig in de kast heb hangen.

 

   

 

Het vest zit super snel in elkaar, dit terwijl er zakken en een beleg in zitten. Maar deze zijn beiden verwerkt in de patroon-delen van het voorpand. Ook al heb je nog nooit een zak-inzet gemaakt; met dit patroon is het een eitje. Wel nog een tip voor als je met deze kabelstof, of met een andere stof met een patroon werkt: Zorg dat je het bovendeel en het onderdeel van het voorpand precies recht onder elkaar legt bij het knippen.

 

   

 

Op deze manier kan je het patroon van de stof matchen zodat het mooi doorloopt. Mocht je nu denken; ‘maar dat kan ik helemaal niet?’. Probeer het gewoon eens, want het is echt niet moeilijk en geeft je kledingstuk meteen de look van een gevorderde naaister. Zeker met deze kabelstof is het te doen, want je kan aan de achterkant voelen hoe de kabels lopen. En lukt het nu de 1e keer niet, doe gerust nog een poging.                                                                                                        

En nog een tip; weet je nou niet helemaal hoe dat zit met het beleg? Hang het vest even over een paspop heen. Of heb je geen paspop; je man, kind of andere huisgenoot werkt ook (hihi) dan wijst het zich eigenlijk vanzelf.

 

   

 

Ik koos er voor om de mouwen af te werken met een bontje. Ik heb dat ergens op Pinterest eens langs zien komen en leek me leuk om het vest een nog meer comfy look te geven. Dit leuke bontje is roze maar heeft een aubergine binnenkant; een perfect match met de aubergine kabelstof.

 

   

 

Het resultaat is wat mij betreft een heerlijk wegkruip-vest geworden. Een vest wat ik lekker ga dragen in mijn zolder-thuis-kantoor waar het toch altijd net niet lekker warm is. Maar waar ik wel uitzicht heb op dit wijnvat, die mijn man en ik onlangs hebben vermaakt tot drankkast. Maar wees gerust hoor; dat wijntje komt pas op tafel na werktijd

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.