Stien in Aubergine

Stien in Aubergine

Onze Stien is niet vies van een experiment met verschillende stofjes, ze kiest (bewust?) stofjes waarvan wij denken dat het uitdagend is en komt dan met een geweldige creatie op de proppen! Zo ook deze keer toen wij haar vroegen om voor de "Dress my Window Campagne" van Fibre Mood iets mooiste maken.

Leatherlook Tilda jurk Fibremood 

Zaterdag 25 september was er stoffenbeurs in Amersfoort en daar zou de Lappenkraam ook staan. Heerlijk! Ik had met mijn stoffen/naai-vriendinnen afgesproken om daar naartoe te gaan. Om 9 uur kreeg ik een appje van Morena: of ik mee wilde doen aan de Dress my Window challenge van Fibremood. Ik zei meteen ja, hoewel ik eigenlijk geen idee had wat het was (hihi).Maar als fan van Fibremood patronen en van de Lappenkraam-stoffen moest het wel iets leuks worden. Dit stond er op de Fibremoodwebsite: 

Met de ‘Dress my Window’ campagne willen we onze trouwe community in de spotlight zetten. Een wedstrijd waarmee we het talent van Sewist(a)s in de kijker zetten en we tegelijkertijd de winkeliers een handje helpen met mooie etalages tijdens de feestperiode. Wat een combinatie! 

Morena had het vaste blogteam gevraagd een fibremood stuk te maken. Lillian en Nienke waren ook meteen enthousiast en hadden tijd, dus het werd een kleiner blogteam deze keer.  

 

   

 

Op de markt bij de Lappenkraam-kraam kwam ik ook Lillian nog tegen. Ze wist al dat ik de Tildajurk ging maken. Zo grappig hoe snel het nieuws soms gaat. En zo leuk om elkaar nu een keer in het echt tegen te komen. We zijn nog even samen met Dhimos op de foto gegaan. Altijd gezellig bij die Lappenkraam-mannen.

 

   

 

Voor de linkparty van Fibremood had ik deze keer de Clemence gemaakt: de trui met die mooie mouwen. Toen we een patroon mochten kiezen vond ik de andere patronen niet zo bijzonder. Een gewone doorknoopjurk en verder ook nog een spijkerbroekmodel, zoals 13 in een dozijn. En de styling is vaak niet helemaal mijn smaak, maar als dan de linkpatry dan van start gaat word je op instagram overspoeld met allemaal mooie modellen in prachtige kleuren en stoffen.  
Geniaal bedacht. Degene die daar de marketing doet verdient een lintje. Ook dat alle patronen een naam hebben en dat de hashtag dan altijd #fibremood-en-de-naam-van-hetpatroon is dus #fibremoodtilda is. Ook echt goed gevonden en goed uitgevoerd. Nu weer de challenge dress my window. Heel slim en ook leuk om aan mee te doen. Zowel voor de winkelier als de naaisters. Mensen bij elkaar brengen en inspireren.  

 

   


Na al die inspiratie wist ik dus dat ik de Tilda wilde maken in kunstleer.Wat vinden jullie van deze aubergine-kleurige? Het is echt een prachtige kwaliteit, zo zacht en de kleur is super. Maar ik zag wel een paar uitdagingen. Naden open strijken en een kraag mooi platpersen?? En plakvlieseline erop strijken? Kan dat wel. Met restjes een paar proeven uitgevoerd. Met een zijden persdoek ertussen lukte het goed. Niet te heet, maar wel net heet genoeg om de lijm te laten smelten. Maar toch ging het nog een keer fout en had ik de kraag aan mijn strijkbout geplakt.

 

   

 

En dan het naaien met kunstleer. Zolang de gladde kant binnenin zit (goede kanten op elkaar) is er niks aan de hand, maar als je naden moet doorstikken wordt dat met een gewoon voetje heel lastig. De onderste laag glijdt door de tandjes van de naaimachine goed door, maar de bovenlaag is te stroef en glijdt dan langzamer dan de onderste laag en dan strekt het alles scheef. Daarom gebruikte ik hiervoor een walking foot van Bernina. Sommige naaimachines hebben de functie van boven- en ondertransport, dat is ongeveer hetzelfde effect. Met een teflon voetje of een voetje met een roller kan het ook. Je kunt met kunstleer ook geen spelden gebruiken omdat je die gaatjes dan blijft zien. Ik gebruikte daar kleine knijpertjes voor, die daar speciaal voor zijn. Het spannendste waren de knoopsgaten, als dat mis zou gaan kon ik weer helemaal overnieuw beginnen. Ik maakte met kunstleer beklede knopen en een riem met gesp. Er staat een tutorial voor het zelf bekleden van een gesp op de bernina blog.

 

   

 

Ik ben heel erg blij met het resultaat. Ik heb hem gedragen tijdens een etentje met de kinderen en hun partners. Na een avond in deze zalige jurk kan ik je vertellen dat het ook nog heerlijk draagt! Het is zo zacht!! Ik was een beetje bang voor extra opvliegers vanwege de toch wel synthetische stof, maar heb er geen (extra) last van gehad!! En ik kreeg zelfs complimenten van het personeel!!

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en hoop dat er straks volop op De Lappenkraam gestemd wordt als de campagne van start gaat, we houden je op de hoogte!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.