Stien in denimlook mét rode twist

  • Geplaatst op
  • Door Christine Mellink
  • 1
Stien in denimlook mét rode twist

Stien blogde dubbel: een denim en een viscose werden getransformeerd in 2 FibreMood creaties. Mét rode twist natuurlijk, hoe kan het ook anders?

Altijd weer een feestje als je de vraag van Morena krijgt of je alweer zin hebt om een nieuwe blog te schrijven. NATUURLIJK wil ik dat!!

 

   

 

Ik had gehoord dat Morena nu ook de stoffen van Fibremood verkoopt, dus dat was misschien wel een goed idee om die uit te proberen. De Paulette stond in lichtblauwe streepjes op de voorkant en die streepjes spraken mij wel aan. Morena wees me er echter op dat de stof aan de achterkant wit is en met die roezels zie je dan de witte achterkant van de stof. En inderdaad op de voorkant van het blad zie je dat bloesje staan met die witte achterkant van de roezels. Dat vonden we allebei nogal apart....

 

   

 

Dus moesten we op zoek naar een alternatief. En dat was meteen het leukste van alles. Morena nam me digitaal mee op reis door de winkel!!! Via whatsapp beeldbellen liet ze allerlei opties zien en natuurlijk vooral fladderstofjes, zoals ze dat bij de lappenkraam noemen :-)

 

   

 

Wat een feestje was dit!! Dit was een week voordat er versoepelingen aangekondigd werden en ik was dus al 3 maanden niet in een echte winkel geweest (de supermarkt niet meegerekend hihi) en nu kon Morena me van alles en nog wat laten zien. Zo fijn!! Uiteindelijk kozen we voor een lekkere viscose met dierenpootjes en blauwe achtergrond. https://www.delappenkraam.nl/viscose-stof-met-pootjesprint-jeanskleur.html en daarbij kozen we een denim in bijna dezelfde kleur blauw! https://www.delappenkraam.nl/voorgewassen-denim-blauw-106192647.html

en de volgende dag al in huis; wat een geweldige service. Gauw de stoffen in de wasmachine zodat ik er op mijn vrije dag meteen aan kon beginnen. Heerlijk!

 

   

 

Deze viscose was aan de achterkant ook niet helemaal dezelfde kleur dus besloot ik de roezels van dubbele stof te maken, zodat het aan beide kanten de goede kleur had. Hierdoor moest ik wel passen en meten om het uit de voorgeschreven stof te halen, maar door er aan de achterkant een naadje in te maken is het gelukt. Wat een heerlijk stofje is dit voor bloesjes, maar ook voor wapperende zomerjurken zeer geschikt.

 

   

 

De Denim is echt de perfecte kleur en een culotte stond al een tijdje op mijn wenslijstje, maar ik heb daar wel twijfels over gehad. De broekrok uit de jaren negentig stond nog steeds wel als een schrikbeeld in mijn achterhoofd, maar nadat ik een paar toffe versies van de Bea culotte had gezien, was ik om. (Culotte klinkt ook beter dan broekrok, toch?).

 

   

 

Dat is het leuke van Instagram, daar kun je op een hashtag zoeken naar andere versies van een patroon dat je leuk lijkt. Als je bijvoorbeeld op #fibremoodbea en #fibremoodpaulette zoekt zie je allemaal verschillende versies en dat vind ik zeer inspirerend. De Bea is een leuk patroon met als sluiting twee knopen op de tailleband met daarin ook de zakopening.

 

   

 

De blouse combineer ik regelmatig met de rode broek uit Punta di Roma uit een eerdere blog.
Op Instagram kun je me natuurlijk ook vinden!

 

   

Reacties

  1. carla nijhuis carla nijhuis

    Die broekrok staat echt heel leuk Stien! Mss ga ik er ook 1 maken. Heel misscjien..... overigens giede fotograaf

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »