Twinning is Winning

  • Geplaatst op
  • Door Nienke Niesink
  • 0
Twinning is Winning

Nienke was toe aan een snel projectje en koos een simpel patroontje voor haarzelf en dochtertje Mannon. Met een vrolijke stof van De Lappenkraam werd het effect maximaal!!!

Mijn dochtertje is inmiddels drie en begint echt al een dametje te worden! Steeds vaker vraagt ze aan mij, naai je wat voor mij mama, of voor jezelf? Ze vindt al mijn stofjes mooi en zegt dan mama ik ook, die wil ik wel voor een jurk of rok… Te schattig he!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik in het begin niet extreem veel voor haar heb genaaid, ik hou niet zo van babydingen en vond het jammer dat ze dan naar 2/3x dragen er alweer uit gegroeid was. *grinnik..

Maar nu??!! I LOVE IT.. En daarom was ik direct verkocht toen ik dit nieuwe patroon in de La Maison Victor zag van deze rokjes, zo konden we weer twinnen. (ja sorry, ik hou ervan!)

 

 

 

Het is een dun stofje van viscose met polyester, dat soepel valt. Als je hem tegen het licht houdt lijkt hij te doorschijnen maar in werkelijkheid doet hij dat niet. Er hoefde dus geen onderrok/voering onder.
Ik paste het patroon iets aan omdat ik het dan ook leuk vindt het patroon zoveel mogelijk op elkaar te doen lijken! Het originele patroon van volwassene is met een beleg en een riempje met riemlusjes. Persoonlijk vond ik dit niet echt een leuke combinatie, ik snapte de functie van een riem bij een rok niet echt *grinnik. Maar alleen een blinde knopen sluiting vertrouwde ik ook niet helemaal! Dus het werd elastiek, net zoals bij Mannon haar versie!

 

   

 

Ik vond het enorm leuk om dit te maken, het was een snel projectje! Hier was ik eerlijk gezegd wel even aan toe. Ik heb de laatste maanden mezelf zo enorm uitgedaagd met zelf patronen ontwikkelen en het niveau steeds hoger te trekken dat ik even mijn “sewingmojo” verloor. Totdat ik weer het besef kreeg dat het niet om het niveau of de techniek gaat maar om het ontwikkelen van een garderobe die je leuk vindt, graag draagt en waar je blij van wordt.
Bij een ingewikkelder project heb je een voldaan gevoel omdat je blij bent dat het erop zit, haha, nee grapje!! Je hebt een voldaan gevoel omdat je trots bent dat je zoiets kan maken. Maar bij een simpeler patroon heb ik soms juist meer een euforisch gevoel omdat je heel snel echt heel blij van iets kan worden omdat ik het gewoon mooi vind, snel aankan en anders gekocht had. (en vaak zijn dat dan ook de dingen die ik het meeste draag)

 

   

 

Overigens dat kopen doe ik dan ook weer niet snel, want in de winkel denk ik bij zo’n rokje, (die je overigens overal ziet hangen) nee dat is zo simpel dat maak ik zelf wel. Daar ga ik toch niet zoveel geld aan uitgeven?? (Uiteindelijk vind ik hier dan de tijd niet voor, of te simpel en gun ik dat mezelf niet of past het niet in de projectjes plannen) Met deze heerlijke (en leuk geprijsde stof) heb je geloof ik rokken voor de hele familie ;). Wist je trouwens dat je bij je aankoop bij De Lappenkraam kunt aangeven dat je bijpassend garen wil? Da's heel handig als je alleen voor een klosje garen de deur uit moet.

 

Zeg eens eerlijk?? Wie herkent dit niet?? *grinnik

 

   

 

Wil je meer zien over het maken van deze rok, in mijn story’s op Instagram deel ik altijd mijn sewingjourney en dit sla ik op bij de highligts. Ga hiervoor naar www.instagram.com/nie_nie_sewing

 

Bedankt voor het lezen van mijn denkpatronen/chaos in mijn hoofd en hopelijk kunnen jullie hierin herkenning vinden, een glimlach laten zien en een wijze les uithalen; dat je niet perse altijd “moeilijk” moet naaien om een gaaf resultaat en een euforisch gevoel te krijgen!

 

Liefs en tot de volgende!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.