Blauw, blauwer, blauwst

  • Geplaatst op
  • Door Christine Mellink
  • 2
Blauw, blauwer, blauwst

Wanneer we op inkoopuitstapjes gaan, geven we onze blogsters het voorrecht om alvast een glimp op te vangen van wat er komt. Dat is het moment waarop de radertjes beginnen te draaien en creatieve ideeën beginnen te borrelen. Toen Christine onze viscose met blauwe driehoeken zag, was het liefde op het eerste gezicht. In ons blog kun je lezen hoe Christine met deze stof aan de slag is gegaan.

Als Rob en Morena weer naar de buitenlandse leverancier gaan om mooie stoffen uit te zoeken sturen ze vaak een aantal foto's met prachtige pareltjes die ze gevonden hebben. Geweldig voor ons bloggers, maar ook gemeen. Je krijgt meteen de neiging om ze allemaal te kopen. Deze blauwe viscose zat er laatst bij en ik wist meteen: die wil ik!!

 

 

 

 

Dan was het nog even bedenken wat ik er van wilde maken. Het eerste plan was om er een jurk van te maken, maar toen kwamen de nieuwe patronen voor de linkparty er alweer aan. Daar zaten weer zoveel leuke patronen bij!! Ik besloot er deze heerlijke bloes Ulima van te maken. Een supermakkelijk model met aangeknipte mouwen.

 

 

 

Omdat ik wat meer stof had kon ik de mouwen wat langer maken en het lijfje ook wat verlengen. (Op mijn leeftijd loop ik liever niet met een blote buik ;).) Doordat de mouwen iets langer zijn kan ik de bloes wat langer in de herfst blijven dragen. Broek Thara uit de fibremood trok ook meteen mijn aandacht. Een mooi glad vallende bovenkant en door de pintuck voorop en de splitten in de zijnaad toch helemaal hip. Ik had van een vorige Loodsverkoop nog een scuba crêpe coupon in precies de juiste kleur blauw.

 

 

Het was even passen en meten om hem uit 1.80m te krijgen. Doordat de stof geen print en ook geen vleug heeft kon ik de panden in tegengestelde richting op de stof leggen. De broek heeft een mooie hoge taille en tijdens het tussendoor passen bedacht ik me, dat ik de rits ook wel kon weglaten. Om te zorgen dat de broek niet kon afzakken stikte ik doorzichtig naadband mee. Dit wordt ook vaak in schoudernaden meegestikt om uitlubberen te voorkomen. Hierdoor behield ik de gladde taille (met beleg) wat ik juist zo mooi vond bij dit patroon. 

Ik ben helemaal happy met het resultaat, maar het bleek nog best lastig om die split in de zijnaad goed op de foto te krijgen!! 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.