Christine kiest voor Kika

  • Geplaatst op
  • Door Christine Mellink
  • 0
Christine kiest voor Kika

Christine koos voor Kika uit de nieuwste FibreMood en als je haar blog tot het einde leest vind je een primeur over een groot event bij De Lappenkraam!

Zoals sommigen van jullie weten doe ik elke uitgave van Fibre Mood mee aan de "linkparty". Voordat deze keer de nieuwe Fibremood patronen werden bekend gemaakt dacht ik "deze keer wil ik een broek maken". Ik dacht als we richting de herfst gaan is een lekkere broek altijd wel fijn. En wat denk je? Er zat dus helemaal geen broek bij deze keer!Dat is toch best bijzonder!? De sweater Elaine die erbij zat vind ik ook erg mooi, maar een beetje te simpel. Die komt later zeker nog wel maken. 

 

Dus alles nog 10 keer bekeken en getwijfeld tussen 4 favorieten.Als ik dan even met Morena ga bellen, ben ik er altijd heel snel uit; samen besloten we dat de Kika een mooi project zou worden. En dan het kiezen van de stof. Ook altijd weer een hele puzzel, maar deze keer ging dat heel makkelijk. Morena stuurt me en foto van deze stof via de app met de tekst: "dit is wel echt wat voor jou". Haha. Zo goed kent ze me dus al! En het was meteen een schot in de roos. Al video bellend liet ze me nog een paar opties zien, maar het was al heel snel helemaal duidelijk. Die eerste ging het worden. Het is een zwaardere viscose (190gram) met een lichte rek (2% elastaan) en hij is zó mooi dat hij vandaag is uitverkocht! Maar komende week wordt de stof weer aangevuld.

 

   

 

 

Voor dit patroon heb je wel echt heel veel stof nodig. 4,5 meter voor maat L. Dat zijn echt hele grote lappen. Het voor en achterpand pasten nog net op de dubbelgevouwen stof, maar de mouwen zijn zo breed; daarvoor moest ik de stof openvouwen om de patroondelen eruit te kunnen halen. Uiteindelijk was die 4,5 meter echt niet overdreven, dus gelukkig had ik me wel aan de opgegeven hoeveelheid gehouden. Bij de eerste doorpas vond ik hem wel echt enorm groot geworden. Het elastiek zat nog niet in de mouwen, maar het leek meer alsof ik een dekbedovertrek aan had!

 

   

 

Nadat ik het elastiek in de mouwen had gedaan werd het al beter en daarna heb ik ook nog een lintje in beide zijnaden gezet die ik dan aan de achterkant kan strikken waarbij ik de taille meer kan vormen. 

 

   

 

Wist je trouwens dat je deze jurk mét mij er in kunt komen bewonderen tijdens de modeshow die de Lappenkraam organiseert op 5 november aanstaande? Meer dan 20 dames komen tijdens de show van heinde en verre om hun mooiste creatie in het écht te showen naar Hilvarenbeek. Zie ik je daar????

Liefs Christine

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.