Christine ziet ze dubbel

  • Geplaatst op
  • Door Christine Mellink
  • 0
Christine ziet ze dubbel

Christine gaat voor ons bij elke nieuwe uitgave van FibreMood een blog schrijven over één van de nieuwe patronen. Niet alleen het uitzoeken van een patroon is moeilijk kiezen (ze zijn allemaal prachtig), ook stof uitzoeken bij De Lappenkraam bleek geen eenvoudige opgave. Dan maar allebei!

"Altijd weer een fijn moment als de nieuwe patronen voor de linkparty worden bekendgemaakt ook al is het meteen ook een soort van stressvol, omdat er teveel is om te kiezen.

 

   

 

Eerst een patroon kiezen en dan ook nog een bijpassende stof uitkiezen. Gelukkig is daar onze rots in de branding Morena! Ik stuur haar een paar plaatjes van de modellen die ik het leukst vind en we waren het er snel over eens dat bloes Edith echt iets voor mij is. Vervolgens eerst maar eens bij de fladderstofjes kijken. Dat is toch fijn dat ze daar een speciale categorie voor hebben (hihi).

 

   

 

Ik had al een paar leukerds op het oog, maar toen zei Morena dat er die week nog een aantal mooie zomerstoffen binnenkwamen. Vervolgens stuurt ze me foto's en filmpjes van de loods met grote bergen nieuwe stoffen(o jeeee!). Dan wordt het toch echt lastig. Rob had goed zijn best gedaan bij de inkopen in Parijs!!! Gelukkig weet Morena inmiddels wel aardig wat ik mooi vind, dus ze stuurt me precies de mooiste, haha. Voor dit model moest het echt een stof zijn met een mooie "drape" en dat waren er genoeg. Uiteindelijk bleven er twee over waarvan ik steeds van gedachte wisselde. De rode met paarse bloemen, want ja...rood en paars....

 

 

 

maar die wit met blauwe en die prachtige vogels leek me ook wel gaaf en echt wat anders dan anders zeg maar... Uiteindelijk gaf Morena de oplossing: "weet je wat, neem ze allebei en maak er een mooie blog van" zo super lief!!

Toen de knoop eenmaal was doorgehakt ging het heel snel. De volgende dag had ik ze al in huis. En in het pakketje zat ook mijn jurk van aubergine kleurig imitatieleer, die een hele tijd in de winkel had gestaan voor de DressMyWindow campagne van Fibremood. Had ik al gezegd dat de Lappenkraam 2e binnen heel Europa is geworden in deze challenge!!! Ben heel benieuwd wanneer we een interview met Morena in de Fibremood gaan zien!! 

Het patroon van de Edith bloes is lang niet zo moeilijk als het eruit ziet. Zoals gebruikelijk zit er een goede beschrijving bij met heel veel plaatjes. De wit met blauwe maakte ik eerst en toen ik hem aan trok was ik meteen verliefd. Aan de achterkant zit een rijtje knoopjes en hiervoor gebruikte ik antieke parelmoerknoopjes die ik laatst kocht bij een partijverkoop van het oudste fourniturenwinkeltje van Amersfoort.  Ik houd wel van een beetje opvallende modellen en dat heeft deze bloes door de grote volants helemaal.

 

   

 

Daarna was het in elkaar zetten van de rode nog makkelijker. Omdat het rood is was het sowieso al een perfecte stof en doordat deze van crêpe is en wat zwaarder "hangt" oogt hij heel anders. Laat het voorjaar nu maar gauw komen dan ga ik een terrasje pakken lekker met m'n nieuwe bloesjes zitten "shinen""

 

Liefs Christine

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.