De trenchcoat trend

De trenchcoat trend

Christine en Morena overleggen altijd wat er leuk is om te laten zien in de blog; het kan een nieuw stofje zijn, een speciale techniek, een mooi detail of...... de terugkeer van een oude bekende in een nieuw (letterlijk en figuurlijk) jasje! De trenchcoat is terug en hieronder lees je hoe Christine een supertoffe versie maakte in spijkerstof:

Toen we voor deze linkparty de modellen te zien kregen hoefde ik geen moment te twijfelen. De trenchcoat met de naam Drea moest het worden! De trenchcoat is he-le-maal terug van weggeweest en dé musthave voor het voorjaar!

 

 

 

Een trenchcoat stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar het was er nog steeds niet van gekomen. Dus deze kwam precies op het juiste moment. Ik heb nog wel even getwijfeld over de stofkeuze want een knalroze of knalrood leek me ook leuk. En ook voor de "traditionele versie" had Morena een suggestie.Maar toen ik hoorde dat Rob juist nog een paar kleuren denim ging inkopen was ik om: Een donkerblauwe denim moest het worden die ik wilde doorstikken met rood met daarbij een rode gesp voor de riem.

De binnenkant wilde ik extra mooi maken dus op de lockmachine gebruikte ik doorstikgaren wat iets dikker is, zodat de afgewerkte naden ook mooi rood zouden afsteken. Ik vroeg aan Morena hoe ik zo'n grote lap van deze stof het beste kon voorwassen zonder er witte strepen in te maken. Maar gelukkig was deze stof al voor gewassen, dus dat was niet nodig en zo kon ik ook meteen beginnen. Omdat ik met een beamer de patronen direct op de stof projecteer hoef ik ook niet eerst de PDF patronen te printen en dan aan elkaar te plakken. Ideaal!!

De stof is heerlijk zacht en heeft precies genoeg stretch.

 

 

 

 

Deze jas is wel een project waar je echt de tijd voor moet nemen, maar als je de stappen volgt zoals in het patroon beschreven komt het helemaal goed. Ik heb er echt met veel plezier aan gewerkt; het liep als een trein. Ik heb de jas 10 centimeter korter gemaakt, want ik vond het allemaal wel erg groot worden. Door de rode accenten is het helemaal mijn jas geworden en ik weet zeker dat ik hier heel wat jaren plezier van ga hebben en zoals het label aan de binnenkant zegt "super proud of this"

 

   

 

Ik ben benieuwd wat júllie vinden van mijn nieuwe trenchcoat......

Liefs

Chrtistine xxx

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.