Een jas en een jurk voor Morena

  • Geplaatst op
  • Door Christine Mellink
  • 1
Een jas en een jurk voor Morena

Op verzoek van "onze" Morena maakte Christine voor haar een jas en een jurk. De "aan" foto's hebben we nog even achterwege gelaten, op zaterdag 5 november tijdens ons "live event" zullen ze geshowd worden. Hieronder lees je over de bijzondere locatie waar Christine de kleding heeft gemaakt en nog veel meer leuke en nuttige info:

Bij mijn laatste bestelling bij de Lappenkraam zat zoals altijd een persoonlijk briefje van Morena, met daarop "heb je misschien zin om voor het winterseizoen wat te maken voor in de winkel?” en natuurlijk zeg ik dan volmondig "ja”! Na enig overleg kozen we voor een wikkeljurk (1115) in heerlijk soepele viscose-tricot en een heerlijke parka (1101) in de allerleukste softshell, allebei in een patroon van “It's a Fits”. En zo kwam het dus dat ik 2 kledingstukken ging maken in totaal niet mijn kleuren.

De tricot is er ook in een andere kleurcombinatie met roze en oranje, de softshell is er in 6 toffe kleuren

 

   

 

Ik nam ze mee op vakantie zodat ik er op mijn "Campingnaaimachine” een lichtgewicht Brother aan kon werken. Op de allerwarmste dag van deze zomer, was ik bezig met deze lekker warme herfstjas :-)

 

   

 

De patronen van It's a Fits zijn vaak eenvoudig, zitten goed in elkaar en de instructies zijn kort, maar erg duidelijk. Ik houd ervan!!  
De stof voor de jurk voelde meteen heerlijk zacht en soepel. Maar ik moest wel enorm puzzelen en meten om alle patroondelen eruit te kunnen halen. Het zogenaamde pattern tetris (hihi).

 

   

 

De ceintuur bestaat daarom uit 3 delen en het voorpand kon alleen nog maar dusdanig neergelegd dat er een stuk ontbrak van de coupenaad tot de oksel. Tussen de kleine restjes gezocht naar een stukje wat hetzelfde stukje van de print had en er precies in zou passen.

 

   

 

Ook al zal je dat stukje bij het dragen nooit zien, ik vond het toch belangrijk om het goed aan te laten sluiten en zo goed als onzichtbaar te maken.  

 

   


Op het patroon van de jas stond aangegeven dat het een makkelijk patroon was, wat ik me niet kon voorstellen afgaand op de afbeelding. Maar ik kan je zeggen: als je gewoon stap voor stap de instructies volgt is het echt heel goed te doen.  

 

   

 

Nu maar hopen dat de herfstjas voorlopig niet nodig is en dat Morena tijdens de loodsverkoop lekker kan lopen shinen in haar mooie jurk!

Liefs van Christine x

Reacties

  1. Jacqueline van der Fits Jacqueline van der Fits

    Mooi! Enne, af en toe een buitje mag toch best! Om uit ervaring te zeggen dat de druppeltjes net zo op de stof blijven liggen als de print die er op zit;)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.