Het voorjaar staat voor de deur!

  • Geplaatst op
  • Door Eva Verhulst - den Hartog
  • 1
Het voorjaar staat voor de deur!

Eva is een nieuwe blogger voor De Lappenkraam. Zij gaat elke maand een nieuwe blog voor ons schrijven. Nieuw daarbij is ook de samenwerking met Knipmode! In dit blog lees je hoe haar eerste project voor ons is uitgevallen ....... MOOI!!!! vinden wij......

 

De nieuwe knipmode lag op de mat en ik was gelijk verkocht aan blazer 07, editie april 2023. In de Knipmode wordt deze getoond in een grijze stof, een kleur van mijn keuze. Ik naai veel met effen stoffen en vaak ook donkere kleuren. In het voorjaar en de zomer probeer ik altijd wel meer met lichtere tinten te werken.

 

Linnenmix, de buitenstof

Via de app overlegde ik met Morena. Gezien het voorjaar voor de deur staat was ik wel nieuwsgierig naar linnen mix stoffen. Deze zijn gelijk wat luchtiger en kunnen dan ook van het voorjaar mee naar de zomer voor de warmere dagen. Qua kleur wist ik het niet zo goed. Morena stuurde deze vrolijke bloemenprint door, ik had deze op de website al gezien maar durfde niet goed. Door haar enthousiasme dacht ik, ach laten we eens gek doen! En och wat ben ik blij met die keuze.

 

 

 

Ik ga deze met veel plezier dragen dit voorjaar, geeft gelijk kleur aan mijn garderobe. En ook klaar voor een gezellige Koningsdag!

 

De voering

De blazer is gevoerd.Omdat ik online bestelde heb ik Morena gevraagd wat er paste bij deze stof. Ze stuurde ze een foto met een oranje voering. Dit is dezelfde kleur als de bloemen in de stof. Het leuke aan deze combinatie is dat de buitenstof een heel klein beetje doorschijnend is en het oranje van de voering dus een lichte gloed geeft door het jasje heen. Als je goed kijkt op de eerste foto kun je dit zien. Echt perfect!

 

Label

Natuurlijk werd er ook in dit item weer een leuk label toegevoegd, I LOVE TO SEW. Helemaal de waarheid, wat is er nou leuker dan onze hobby! Het label komt uit mijn voorraad.

 

 

Detail van het patroon

Het striklint aan de blazer maakte het wat mij betreft helemaal af, strikjes maken mij in ieder geval vrolijk.

 

 

Het patroon is gemakkelijk te maken. Ik voegde figuurnaden toe. Zo is het jasje iets meer getailleerd. Dit deed ik zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde. Door deze toevoeging was het mooier om de paspelzak weg te laten.

 

 

 

In het patroon is de voeringmouw korter dan de buitenstofmouw, hierdoor krijg je een leuk opgestroopt effect. Dit vind ik een sportieve touch.

 

 

De linnenmix is luchtig en neemt daardoor goed deze vorm aan, heel blij met dit effect.

Dat was mijn eerste blog voor De Lappenkraam, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Jullie gaan mij regelmatig hier, en op Social Media, tegenkomen met een nieuw patroon van Knipmode en De Lappenkraam.

Wil je meer van mij zien? Je kunt me vinden op Instagram  en op Facebook.

Lieve groetjes
Eva

 

Link naar de buitenstof: https://www.delappenkraam.nl/linnenmix-wit-met-zalmroze-lelies.html

Link naar de voering: https://www.delappenkraam.nl/voering-rekbaar-oranje-136128933.html

Reacties

  1. Hannelore Hannelore

    Dit jasje heel mooi. Wat een leuk idee om de voering bij de mouwen korter te horen

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.