Klaar voor de zomer!

  • Geplaatst op
  • Door Nicole
  • 0
Klaar voor de zomer!

Lees stap voor stap hoe Nicole zwemkleding elastiek verwerkte in een heel schattig zwempakje voor haar kleintje

Op verzoek van Morena ging ik aan de slag met de nieuwe UV-bestendige swimwear. Ik gebruikte de schattige roze stof met de mandarijntjes. 
Het patroon van het is dehet Thalassa van Petits D’om.

 

De benodigdheden:

 

  1. UV-bestendige stof/zwemstof/lycra
  2. Zwemkleding elastiek
  3. Wonderclips

 

De wonderclips heb ik gebruikt in plaats van spelden. Hiermee voorkom je kleine gaatjes in de stof. 

Je leest in dit blog meer over het gebruik van zwemkleding elastiek. Dit elastiek is speciaal gemaakt om te verwerken in, je raad het al,
zwemkleding. Het elastiek behoudt ook in het water en bij contact met chloor zijn elasticiteit. Daarom is het ideaal om te gebruiken
voor je zelfgemaakte badkleding.

 

Stap 1:

Ik heb het broekje in elkaar gezet zoals de stappen in het patroon.

Stap 2:

Knip daarna het elastiek op de lengte die het patroon voorschrijft en verdeel gelijkmatig over de been- of taille opening.
Het patroon legt ook uit hoe je dit doet. Het is belangrijk om het gelijkmatig te verdelen zodat het elastiek nergens te veel gaat plooien.
Ik gebruik de klemmetjes om de elastiek rond de been- of tailleopening te verdelen.

 

 

Stap 3:

Ik vouw vervolgens de rand een keer om, met de elastiek dus tussen de 2 stofdelen. Het klemmetje zet ik er daarna weer op.

 

 

Stap 4:

Ik stik het ineens vast met mijn coverlock. Als je geen coverlock hebt kun je dit ook met een zigzagsteek doen. Met rekbaar garen kun je ook een rechte steek gebruiken. Als je het lastig vindt om in een keer de elastiek tussen de stof te verwerken, kun je ook eerst de elastiek vast zetten en daarna de stof omvouwen en nogmaals stikken.

 

 

Stap 5:

Het overtollige stof heb ik vlak naast de naden geknipt zodat de binnenkant van het broekje ook netjes is.

 

 

Stap 6:

En dan is je broekje klaar! Ik combineerde het met het gratis ester en ebbe t-shirt patroon van threads by caroline (in lange en korte mouw beschikbaar). Het halsboordje is iets verhoogd om verbranding van de nek tegen te gaan. Ook is het shirt iets verlengd. Hierdoor is er ook voldoende bescherming op de rug wanneer ze voorover gebogen in het zand aan het spelen is. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.