Let's Travel met Travel

 • Geplaatst op
 • Door Lilian Blanken
 • 7
Let's Travel met Travel

Wij vroegen Lilian om een kledingstuk te maken met glibberige travelstof en om hier een eerlijke blog over te schrijven: hoe verwerkt het? is het fijn om te dragen? Hieronder lees je haar ervaringen:

Al een jaar of twee hoor ik veel vriendinnen jubelend over hun heerlijk zittende travelbroeken. Al een tijdje zijn de travelstof kledingstukken niet meer weg te denken uit de mode; denk aan Studio Anneloes, haar modellen bestaan enkel uit travelstoffen! En alle dames in mijn omgeving roepen eensgezind dat travelstof zo ontzettend heerlijk draagt. Hier is het er nog nooit van gekomen om met travelstof te werken. Ergens had ik ook een tikkie angst; glibberstofjes zijn toch altijd lastiger om mee te werken.

Toen Morena van de Lappenkraam hoorde dat ik nog nooit met travel had gewerkt, kreeg ik meteen de uitdaging; Als je dat nou eens uitprobeert en (eerlijk!) vertelt over je ervaringen in een blog. Dus bij deze. De Lappenkraam heeft een hele serie vrolijke travel prints. Sommige wat retro, maar de blauw geel groene pauwen print was mijn favoriet

 

   

 

Dus hieronder vind je mijn ervaring :-)
Spoiler Alert: travelstof glibbert wel; maar is prima om mee te werken.

Voordat ik aan dit project begon heb ik even een oproepje gedeeld via mijn Instagram zo fijn dat daar altijd dames zijn die willen meedenken en hun ervaringen willen delen. Daar kreeg ik de tip om vooral een Microtex naald te gebruiken. De microtex naald is dun en heeft een schacht die erg rechte steken maakt. Deze naald is speciaal ontwikkeld voor kwetsbare dunne stoffen, zoals bijvoorbeeld zijde en organza maar dus ook heel geschikt voor travelstof. De punt is extra scherp.

Daarnaast tipte mijn "juf" me om vooral veel te rijgen. Ik moet zeggen dat ik steeds meer onderdelen rijg voordat ik ze ga stikken. Door even te rijgen voorkom je dat stoffen door de druk van de machine toch gaan schuiven of trekken. Bij een glibberende travel is het risico daarop natuurlijk nog groter, dus slimme tip.

En de laatste en misschien wel belangrijkste tip was: gewoon doen!

 

   

 

Iets meer over deze broek; ik koos voor de Mallo broek uit de LMV van jan/feb 2022. Een sportief model wat goed een joggingbroek kan worden, maar dus ook prima een travelbroek. Het model heeft een streep op de zijkant. Deze kan je uitvoeren in dezelfde stof, maar omdat de stof toch wel erg kleurrijk is gebruikte ik een effen zwarte stof. Deze stof gebruikte ik ooit als onderjurkje voor mijn kerstjurkje.

Behalve de zijbaan maakte ik ook de zak en de boorden uit de zwarte stof. Omdat er in de zwarte stof minder rek zit als in de travel is dat nog wel een beetje lastig om de boord er netjes rekkend op te zetten. Maar het goed in 4-en verdelen en inderdaad even rijgen is ook dat te doen.

 

   

 

Mijn conclusie over het verwerken van travelstof: écht prima te doen. En ja al die vriendinnen hadden gelijk: het zit echt heerlijk! De komende tijd zal ik weer veel op de camping zijn en dan zit zo’n broek fantastisch natuurlijk en bijkomend voordeel dat het niet kreukt (dus frommel maar gewoon op in je koffer) en heel snel droog is. Alleen die felle kleurtjes…. ik weet het nog niet zo…. misschien ook nog maar een effen versie maken; maar dan zeker weer uit travelstof!

 

   

 

Reacties

 1. Hanny Jansen Hanny Jansen

  Leuk en handig je blog.Inderdaad goed te doen die travelstof.
  Ik heb er ook net 2 jurkjes meegemaakt en is geweldig.
  Fijn ook je tips .

 2. Hanny Jansen Hanny Jansen

  Duo en handig je blog.Inderdaad goed te doen die travelstof.
  Ik heb er ook net 2 jurkjes meegemaakt en is geweldig.
  Fijn ook je tips .

 3. Lilian Lilian

  Dank Carina! Het is inderdaad wel frisser…dus juist voor een lekkere zomerdag. Maar nu nog iets te fris helaas ;-)

 4. Carina Meijerink Carina Meijerink

  Leuk travel in travel
  En uiteraard staat jou dat goed is het prachtig gemaakt :)
  Alleen vind jij het niet koud ? Verlang je niet naar de warme joggingstof? Ik vind het zo koud dragen?
  Veel plezier op de camping .

 5. Marja Slui Marja Slui

  Hoi, hele leuke broek! Ik heb ook deze stof gekocht voor een broek.
  Je kunt de felle kleurtjes prima hebben hiir, gewoon doen!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »