LIESL’s Scuba crepe mini capsule collectie!

  • Geplaatst op
  • Door Made by Liesl
  • 1
LIESL’s Scuba crepe mini capsule collectie!

Marlies wist ons te verbazen door van 1 stofje een mini-capsule-collectie te creëren. In het blog hieronder neemt zij je mee in haar ervaringen.

Op de online lappenveiling van 15 februari op facebook wapperde een boel mooie stoffen voorbij. En na een paar dagen arriveerde dit stapeltje zomer al! Zin in de gekleurde mode! In deze blog gaat de scuba crepe licht blauw met bladerpatroon de hoofdrol spelen. En hoe?!

 

 

Patroon keuze

De print op deze scuba crêpe is zo tof. De ondergrond is wit met een lichtblauw dessin en daarop een bladerpatroon waarin ook weer verschillende prints zitten. I love it! Voor de spiegel wikkel ik me in deze stof. Wat zal ik maken? Het liefste een jurk. Of toch een rok? Maar een top is ook tof. Oké, ik ga voor een jurk.

Het patroon dat ik uiteindelijk kies is jurk 4 uit Knipmode maart 2023. In de beschrijving lees je dat de jurk bestaat uit een rok-deel en in feite twee tops die je aan de hals met elkaar bevestigd. Een mouwloze met schoudervulling over een longsleeve top. Dit biedt toch weer alle opties, zo fijn als je net als ik het leuk vind om kledingstukken veelzijdig te maken.

 

 

Iets verderop zie je in dezelfde Knipmode een losse rok gemaakt met dezelfde patroondelen. Et voila, het idee om er losse stukken van te maken is geboren. Ik maak drie losse items, die samen één jurk kunnen vormen. En los zijn ze weer op andere manieren te stylen. Een mini capsule collectie.

 

 

Extra scuba crepe stof

De coupon die ik op de veiling vond was dan wel iets te klein (1,70 m), na een hoop gepuzzel toch maar even op de WhatsApp…’Euh, Morena heb je misschien nog een stukje van deze geweldige licht blauwe scuba crêpe stof voor me?’. Antwoord: ‘Tuurlijk!’ Pfieuw, gelukkig en ik start alvast met het maken van de rok.

 

 

De rok

De rok is nauwsluitend met een split voor en strik detail. Van de rok ging 15 cm af en ook van beide strikdelen. De strik is vrij breed en scuba crêpe is wat zwaarder dan de geadviseerde stof voor deze jurk, dus hij werd ook nog wat smaller. Hij is wel wat ingewikkeld deze strik, daarom gaf ik er mijn eigen draai aan.

Aan de achterzijde zit een blinde rits en ik had wat meer moeite kunnen doen om het patroon door te laten lopen. Maar dat is altijd makkelijk achteraf. Bovendien had ik dan nog wat meer scuba crepe moeten hebben. De zoom is doorgestikt met een 6 mm tweeling naald en matchend garen.

 

 

 

 

Review scuba crepe: de tips

Nu we even wachten op de extra bestelde scuba crepe kan ik alvast vertellen hoe fijn deze stof te verwerken is. Het is een stevige stof met behoorlijk wat stretch en enorm flatterend. Zeker met deze print erop. Het rafelt niet met knippen en je zou de naden niet eens af hoeven werken. Ik doe dit evengoed met de lockmachine, omdat ik dat meer af vind. Bovendien vind ik dat handig als ik een beleg met de hand vast moet zetten. In de tops die eraan zitten te komen zitten behoorlijk wat beleggen. Twee keer een hals beleg en een beleg aan het armsgat voor de schoudervulling top. Het vastzetten van een beleg met een onzichtbare steek gaat super goed in de scuba crepe. Je ziet niets aan de voorzijde. Kies wel altijd een goed matchend kleur garen. Bekijk hier alle Lappenkraam scuba crepe opties.

 

 

 

 

Strijken van de scuba crepe gaat ook goed, niet te heet. Dat is een kwestie van testen. De naden goed strak krijgen met een Tailor’s clapper is ook geen probleem. Het smal op de kant doorstikken gaat het beste met een gewoon voetje of een open borduurvoet. Een smalle kant voet heeft wat de neiging om de stof mee te trekken.

 

 

 

 

De tops

De longsleeve is super snel in elkaar gezet. Ook hier is een aanvullend patroon in dezelfde Knipmode te vinden. Van de top met schoudervulling heb ik na het in elkaar zetten toch de schouderbreedte versmalt. Ik heb met schoudervulling tops als deze altijd de associatie met een American Footbal speler. Het mocht ietsje smaller. 2 cm haalde ik er af ter hoogte van de schouder en dat liet ik tot de zijnaad aflopen.

Nu is de Scuba Crepe Spencer ook leuk om zo te dragen, over de longsleeve en weglaten kan ook. Zoveel leuke opties. Echt een mini capsule collectie met als basis deze ene jurk:

 

 

Casual Scuba Crepe met een spijkerbroek:

 

 

Of als Spencer jurk gecombineerd met een basic witte blouse:

Hoe zou jij het stylen?

 

Liefs,

Marlies

@madebyLIESL

Reacties

  1. Eleonore Brijnen Eleonore Brijnen

    Ziet er leuk uit. Heel praktisch! Ik doe dit vaker. Leuke stof! Heb ze ook gezien op 12 maart in Venlo. Ik koop daar altijd wat.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.