Linkparty in Linnenmix

  • Geplaatst op
  • Door Christine Mellink
  • 2
Linkparty in Linnenmix

Christine maakt elke nieuwe editie van FibreMood een kledingstuk met stof van De Lappenkraam. Zo ook deze lente editie (nr 19). Laat de zon maar schijnen!!!

Het begon allemaal met deze stof. Bij de vorige linkparty (de dag dat vele Sewista's tegelijk de nieuwe Fibremood patronen "showen") ging ik de Edith blouse maken die met die grote aangerimpelde volant. Ik zag deze knalkleurige stof en werd meteen verliefd. Maar Morena was heel beslist: ongeschikt voor dit patroon (hihi)☹ . En natuurlijk had ze daar wel gelijk in, maar die kleuren….liefde op het eerste gezicht!

 

   

 

Natuurlijk had ik hem gewoon kunnen bestellen, maar ik wilde wel dat ze genoeg aandacht zou krijgen en er is met een blog bij de lappenkraam èn de linkparty altijd wel heel wat extra zichtbaarheid.

Dus voor deze linkparty deed ik het omgekeerd: met deze stof in mijn achterhoofd ben ik gaan zoeken naar het meest geschikte jurk en dat werd deze Hariette. Een doorknoopjurk (waar ik sowieso ook altijd een zwak voor heb) met een extra aangerimpeld deel, waardoor de rok nog wat meer volume krijgt. Het patroon is niet heel moeilijk, maar wel veel werk door de kraag met staander, de lange mouwen met overhemd-afwerking, de opgestikte zakjes met klep en een kraag met staander. En heel veel knoopjes èn dus ook veel knoopsgaten: met de mouwen, zakjes en voorkant kwam ik op 14 knopen. Wist je trouwens dat je knopen ook met de machine aan kan naaien? Dat scheelt echt heel veel tijd. Met de hand naaien heeft nooit mijn voorkeur dus als ik dat kan vermijden…..

 

   


De stof is een heerlijk luchtige viscose linnenmix. Het heeft een mooie linnenstructuur en door het gewicht van de stof valt de aangerimpelde rok erg mooi. De Lappenkraam heeft enorm veel keus in deze stofsoort. En in dit specifieke dessin met de vlekjes zijn er ook hele mooie andere kleuren. De naden werkte ik af met de lockmachine omdat het wel erg kan gaan rafelen en ik maakte er een strikceintuur bij omdat het model anders wat lomp viel bij mij. Misschien ga ik er ook nog eentje maken in een luchtige chambray of ik ga deze stof nog een keer gebruiken voor de Zarah top die in de vorige Fibremood Magazine stond. Zoveel plannen in mijn hoofd!!

 

   

 

Oh en ik vergeet nog bijna te vertellen dat ik met die prachtige imitatieleer jurk in Aubergine voor #dressmywindow een jaar abonnement van Fibremood heb gewonnen. Jippie!! Ik heb gekozen voor het digitale PDF abonnement, omdat ik het liefst met mijn projector de patronen direct op mijn stof projecteer, waardoor ik nauwelijks nog papieren patronen gebruik. (zie één van mijn vorige bloggen) 

Wil je meer zien van de kleding die ik maak? Je kunt me volgen op Jnstagram: https://www.instagram.com/stienmakes/

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.