Modeshow 1 April 2023 bij De Lappenkraam

  • Geplaatst op
  • Door Marlie Franssen
  • 0
Modeshow 1 April 2023 bij De Lappenkraam

Wij leerden Marlie kennen via de Online Facebook veiling en daarna op een Stoffenbeurs. Marlie kocht eens wat online, bezocht onze vorige Modeshow en raakte enthousiast. Dit jaar deed ze zelf mee!

Modeshow

Eindelijk was het zover! De modeshow bij de Lappenkraam.
Ongeveer 2 maanden daarvoor had ik gereageerd op de oproep voor modellen bij de show. Na enige twijfel (want allerlei gedachten) meldde ik me aan en kwam ik in een groep enthousiaste dames. Wij gingen aan de slag!

 

Mislukt project

Ik ging in eerste instantie voor een jurk. Ik zocht de stof uit bij Morena. In theorie klopte alles, maar…. de praktijk was anders. Gaandeweg het naaien voelde ik me steeds minder happy bij het resultaat. Ik ben vrij recht en tenger, en in dit model verdween ik door de hoeveelheid stof. Ik baalde enorm want ik zag mezelf al met deze jurk de catwalk opgaan. De opmerking van mijn zoon ‘wat is dit voor een carnavalsjurk’ was de druppel en de bevestiging van wat ik dacht: "dit wordt em niet". Carnaval lag al achter ons, en het moest juist lente worden!

In de meer dan 20 jaar naaiervaring die ik heb, zaten er ook regelmatig ‘projecten kliko’ bij. En dat is wat ik heb geleerd: het gaat soms fout. Het model past niet mooi, de stof is anders dan gedacht, er gaat echt iets mis met naaien (het knoopsgat…. Met dichtgeknepen billen toekijken wat je machine doet). Het hoort er allemaal bij, projecten belandden ook wel eens in de kliko. Maar…. lukt het dan wel een keer helemaal zoals je bedacht, dan is de victorie des te groter!

 

Stof en patroon

En dat gevoel kreeg ik bij mijn tweede poging. Ik besloot te gaan voor een pantalon met blouse. De blouse had ik al gemaakt van een coupon die ik kocht op het Stoffenspektakel. Ik zag deze hangen en wist meteen dat deze meeging in mijn tas. Morena was het met me eens, deze satijnen stof was een topper!

Mijn voorkeur voor strikken kwam weer naar voren want ik koos een model uit een Knip uit 2018 (editie september). De satijn was goed te naaien, niet te glibberig, dus ik was blij met het resultaat. Morena koos een bijpassende fuchsia scuba crêpe, en ik koos hierbij de pantalon 11 uit editie 2 van Knip 2023.

Het naaien van de pantalon ging voorspoedig! Het maken van de paspelzakjes was nog best een uitdaging. Het blijft een precisiewerkje, maar ook dat ging goed. Voor het maken van zulke zakken gebruik ik altijd het Handboek van Knip wat ik meer dan 20 jaar geleden kocht toen ik op naailes ging. Ik heb het nodig om de plaatjes/tekeningen te zien, en dit tijdloze boek helpt me altijd! Deze keer maakte ik de binnenkant ook mooi af met een restje stof waar ik biaisband van maakte.

 

 

 

Ik hoefde weinig aan te passen aan het model en was erg blij met het resultaat, dit ging het worden. Ook de andere dames waren voorspoedig op weg en de resultaten werden onderling gedeeld. De avond er voor steeg de spanning bij iedereen….. Het was voor ons bijna allemaal de eerste ervaring op een catwalk!

 

De Show

We werden hartelijk ontvangen door Morena en ook gerustgesteld: ze zou ons er doorheen ‘loodsen’. En dat lukte. Ondanks wat kriebels genoten we stuk voor stuk. Het enthousiasme van het publiek, de lof over het resultaat en de reacties daarna waren onbetaalbaar. We kijken allemaal terug op een bijzonder geslaagde dag!

 

 

 

En als ik daarna terugkijk op facebook en Instagram zie ik dat ook degenen die een bezoekje brachten genoten: van de gezelligheid, de worstenbroodjes, de stofjes en fournituren die zijn gekocht. Iedereen die meehielp aan deze dag, bedankt voor weer een geweldig evenement! Dit maakt het hebben van deze mooie hobby tot iets bijzonders waar we veel energie van krijgen.

Ik kijk uit naar de volgende editie!

 

Wil je meer van mijn creaties zien? Kijk dan op mijn Instagram account: https://www.instagram.com/me_made_marlie/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.