Summer Cotton

  • Geplaatst op
  • Door Marlie Fransen
  • 1
Summer Cotton

Marlie viel als een blok voor de mooie katoen uit de winkel. Het resultaat mag er zijn! O en...... mocht je de stof gaan zoeken op de website...... helemaal uitverkocht. Maar gelukkig hebben we volop alternatieven voor het leuke blouse-patroon met strik.

Met deze zomerse katoen kun je echt alle kanten op! Blogger Eva maakte al eerder een top, en ik viel ook voor deze stof. Op de website zag ik al eerder de vrolijke kleuren, en in het echt was deze stof net zo mooi!

 

 

Enkele weken geleden was de juni loodsverkoop, en een paar keer per jaar is dat een bezoekje waard. Het is namelijk altijd de vraag wat er aan aanbod ligt, elke keer is de samenstelling van de lappen die er liggen anders qua kleur en soort. En dat maakt het voor mij juist zo leuk om te gaan shoppen: niet weten wat je aantreft. Ik moet me eerlijk gezegd altijd inhouden om niet een hele berg coupons te kopen maar volgens mij heeft iedere naaister dat. Ik kocht wat kleurige coupons, waarvan ik de uiteindelijke bestemming nog niet weet. Ook dat vind ik leuk, iets op gevoel kopen en later een patroon er bij zoeken.

 

 

Voor de stof van deze blouse uit Knipmode van juni kon ik terecht in de winkel. Daar is een uitgebreid aanbod aan nieuwe en actuele stoffen te vinden, die je ook terug vindt in de webshop. Hoewel ik niet bewust deze stof wilde uitkiezen, kwam ik er uiteindelijk toch bij uit. Het fijne van shoppen in de winkel is dan weer dat je even kunt voelen aan de stof. En dat gaf ook wel de doorslag om deze te kiezen.

 

 

Deze katoenen stof bleek perfect voor de blouse, het geeft de blouse een beetje ‘body’. Katoen is daar erg geschikt voor. Katoen is ook niet warm in de zomer en daar wilde ik ook rekening mee houden. Voor deze blouse kun je echter ook erg goed andere soorten gebruiken, bijvoorbeeld een dunne linnen of viscose Ook erg geschikt voor de zomer!

 

 

De keuze was gemaakt, en ik ging aan de slag. Ik ben een fan van strikken, dus toen ik deze blouse zag stond ie meteen op mijn lijstje. Houd je echter niet zo van de strik, dan kun je deze ook weglaten. De strik wordt namelijk los meegestikt in de halsboord en is alleen ‘voor de mooi’. Je sluit de blouse namelijk door middel van de blinde knoopsluiting. De mouwen heb ik uiteindelijk veel minder ‘pof’ gemaakt, ik vond ze namelijk te groot en te bol staan. Dat heeft natuurlijk ook de te maken met de stof die al wat stevig is. De mouwen heb ik dus smaller gemaakt. Ik ben blij ben met het eindresultaat: een zomerse blouse die lekker luchtig draagt!

 

Geniet van de zomer!

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.