Veronica jumpsuit in cyclaamroze

  • Geplaatst op
  • Door Cristine Mellink
  • 0
Veronica jumpsuit in cyclaamroze

Christine ging aan de slag met het Veronica-patroon voor een jumpsuit en merkt dat het patroon niet mooi aansluit vanwege haar busteomvang. Wist je dat wij in november workshops geven waarmee je dat kan leren? (onder het kopje Atelier vind je alle informatie)

Deze keer kwamen de patronen voor de nieuwe Fibremood veel sneller dan ik verwacht had. In een speciale Facebook groep krijgen we foto's te zien van de modellen die in de nieuwe Fibremood komen. Daarbij een getekend overzicht van de patronen en stofadvies en hoeveelheid per model. En alles "onder embargo" (grootste geheimhouding).

 

   


Toch merk ik iedere keer weer dat het er bij iedereen heel anders uitziet dan op de foto's van Fibremood zelf. Dat is natuurlijk ook de kracht van de linkparty. Door de modellen uitgevoerd te zien op verschillende mensen en in verschillende stoffen  krijg je zin om ze (bijna) allemaal te maken. Ik houd van felle kleuren en zit momenteel in mijn "fuchsia fase" met dank aan mijn vriendin Lucie die me iedere keer weer van inspiratie voorziet. Vooral ' s nachts sturen we elkaar foto's en berichten door van dat wat we leuk vinden. (We hebben allebei chronische zenuwpijn, dus slapen lukt vaak niet zo makkelijk en wat is dan een betere afleiding dan inspiratie opdoen voor onze volgende projecten. )

 

   


Toen ik eenmaal mijn model had gekozen, de Veronica jumpsuit, wist ik ook al snel dat het knalroze moest worden. Even met Morena videobellen en de keuze was snel gemaakt. Deze fuchsia linnen heeft een beetje stretch waardoor hij extra mooi valt en ook heerlijk zit. Doordat ik met een projector werk scheelt dat heel wat tijd, want geen A4tjes plakken of een A1 uit laten printen en daarop wachten.
De instructies waren goed beschreven (zoals altijd bij fibremood patronen) dus alles zat vrij snel in elkaar.

 

   

 

Alleen de armsgaten bleken veel te ruim voor mij: je kon zo van de ene oksel naar de andere oksel kijken .Dat was niet bij alle proefnaaisters het geval. Het heeft maken met mijn cupmaat. Fibremood gebruikt bijna nooit coupenaden en we zijn nou eenmaal niet allemaal hetzelfde. Misschien moet ik toch eens leren km zelf coupenaden toe te voegen aan een patroon. Of een FBA doen: Een full bust adjustment. Meestal weet ik dat te omzeilen. In dit geval heb ik de zijnaad wat meer recht omhoog getekend. Eigenlijk heel tegenstrijdig, want daarmee maak het voorpand smaller, maar daardoor sloot het wel veel beter aan. Ik zag ook iemand die er een mouwtje aan gezet had. Dat stond ook heel leuk.


Ik ben blij met m'n knalroze jumpsuit. Ik ging op zoek naar een leuke gesp zodat ik er een riem bij kon maken en toen ontdekte ik zo'n jaren 80 riem die nu weer helemaal hip zijn. Alleen hoort ie dan een heel stuk langer. Maar voor nu vind ik het helemaal geslaagd.

met vriendelijke groet,
Christine Mellink

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.