Zomerkriebels

  • Geplaatst op
  • Door Lilian Blanken
  • 0
Zomerkriebels

De zomer komt er aan! Bij jij al bezig met je voorjaars- en zomercollectie? Lilian ging aan de slag met onze zomercrepe en creëerde een heerlijk draagbare jurk met één van onze It's A Fits patronen. (mét kortingscode!)

Wat een prachtige mooie nieuwe voorjaarsstoffen zijn er weer te  vinden bij de Lappenkraam! Na een lange lockdown winter is volgens mij iedereen toe aan vrolijke, zwierige stoffen en jurkjes. Ik in ieder geval wel! Ik ging voor een mooie crêpe stof met vrolijke gele bloemetje; ik moest meteen denken aan een heerlijk fris groen dijkje vol met boterbloemen (en ik er dan in een jurkje doorheen huppelen….maar dat terzijde hihi) De stof is verkrijgbaar in meerdere kleuren waaronder de kleur lila die je nu zo veel ziet. Ik ga voor de zwart / donkerblauwe achtergrond. Ik ben er nog steeds niet uit of het nu zwart of donkerblauw is. Laten we het maar houden op heel donkerblauw.

   

Ik gebruik vaker een crêpe stof; ik vind het heel fijn werken en fijn dragen. En voor mij ook zo belangrijk; het kreukt niet en tekent niet af. Ik zeg altijd dat strijken van mijn prioriteitenlijst is afgevallen…. behalve dan tijdens het naaien. Bij het gebruik van deze crêpe stof is het wel goed om een dunne naald te gebruiken. Kijk maar is naar onderstaand proeflapje. Rechts heb ik een universele naald gebruikt die de print wat beschadigd. Rechts gebruik ik een microtex naald, dit is een dunnere naald, speciaal voor tere stoffen. Wist je dat je je naalden ook online kunt bestellen bij De Lappenkraam?

 

   

 

Voor dit jurkje heb ik een patroon van Its a Fits gebruikt, Model 116. Voor mij was dit de eerste keer dat ik gebruik maakte van deze patronen. De patronen van It's A Fits worden ook verkocht bij de Lappenkraam. Het leuke van de 1116 dat je 2 patronen koopt voor de prijs van 1 en beiden heel anders, dus je koopt 1 patroon maar kan 2 verschillende kledingstukken maken. Ik ga voor de getailleerde variant. Het patroon zit eigenlijk verrassend snel in elkaar.

 

   

 

Doordat er geen los knopenpad is en geen schouderpas zit er minder naaiwerk in als in de eerdere blousejes die ik maakte. Ook wel eens leuk! Om de coupe en de taille te creëren heeft het patroon een striklint, een smalle plooi en rimpels in het voorpand En ook het achterpand wordt een stukje gerimpeld. Gelukkig leent de crêpe stof zich daar goed voor. Bij het patroon een mooi geel Its a Fits labeltje; past perfect bij de gele bloempjes, dus die zet ik in de zijnaad net boven de taille. Soms is naaien "all about the details". Ik kies daarom bewust voor een vrolijk groen knoopje; om nog wat meer kleur toe te voegen.

 

   

 

De Lappenkraam heeft een leuke actie voor haar klanten bedacht: bij aankoop van crêpe stof ontvang je het patroon voor de helft van de prijs! Het enige wat je hoeft te doen is het invullen van de kortingscode ZOMERKRIEBELS (eerst je favo stofje én het patroon in je winkelmandje stoppen). De kortingscodecode is geldig tot 20 april 2022

 

 

En klaar is mijn voorjaarsjurkje. Het leuke aan dit model is dat het op verschillende manieren te stylen is. Zowel op een broek als tuniekje maar bij warmer weer ook als jurkje. Kijk hieronder maar.......Hebben jullie voorkeur?

 

   
     
   

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.